Haalarit

Haalari on teekkarin edustusasu. Perimätiedon mukaan tapa on rantautunut Otaniemeen Fyysikkokillan ruotsalaisten vieraiden mukana 1970-luvulla. Haalareihin on tapana kerätä ja ommella erilaisia haalarimerkkejä. Lisäksi haalareita voi tuunata vapaasti omien taitojen ja mielikuvituksen rajoissa.

Kullakin Otaniemen killalla on omanlaisensa haalarit. Fyysikoiden haalarit ovat luonnonvalkoiset ja niiden selässä on Fyysikkokillan fii-logo. Tämä logo esiintyy vuorovuosina kahdessa eri muodossa: parillisina vuosina musta fii valkoisella pohjalla ja parittomina vuosina päinvastaisesti värjättynä.  Lisäksi fyysikoilla on tapana ommella killan haalarimerkki haalarin vasempaan rintataskuun. Kukin vuosikurssi hankkii haalarinsa itse. Tätä varten fuksit koostavat keskuudestaan haalaritoimikunnan fuksisyksyn alussa.

Teekkarilakki

Lakki on teekkarin tärkein tunnusmerkki, ja yksi fuksivuoden tavoitteista. Teekkarilakin käyttöoikeus on vain teekkareilla ja heilläkin vain kesäaikaan (1.5.–31.9.), ellei lakinkäyttöön ole myönnetty erityislupaa. Käyttäessäsi teekkarilakkia edustat suurta yhteisöä, joten käytöksen tulee olla sen mukaista. Lakkia ei myöskään saa käyttää vajaasti pukeutuneena vaan sitä tulee kantaa lakin vaatimalla arvokkuudella ja ylpeydellä.

Fuksit saavat teekkarilakin Wapunaattona esteettömyystodistusta vastaan. Esteettömyystodistuksen saa fuksikapteenilta Wapun alla, mikäli on kerännyt siihen mennessä riittävästi fuksipisteitä. Ilman esteettömyystodistusta lakin saa äitienpäivän jälkeen. Uudenuutukaisen lakin saa laittaa ensimmäistä kertaa päähänsä Wapunaaton ja Wapunpäivän välisenä yönä klo 00:00. Teekkarilakin tilaamisesta tiedotetaan tarkemmin keväällä.

Sitsit

Sitsit ovat akateeminen pöytäjuhla, joissa pidetään hauskaa tyylillä ja tunteella. Sitseillä nautitaan yleensä kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen. Pääosassa sitseillä on hyvässä seurassa illan viettäminen sekä laulaminen. Lukkari-nimellä tunnetun laulunjohtajan vetämät yhteislaulut ovat erottamaton osa sitsejä. Usein illan aikana päästään näkemään myös erilaisia esityksiä. Sitsien pukukoodi on lähtökohtaisesti tumma puku, mutta aina silloin tällöin sitsataan ja pukeudutaan erilaisten teemojen mukaisesti.

Fyysikkofuksit saavat ensikosketuksensa sitseihin Teekkarikulttuurisitseillä. Illan aikana opitaan sitsikäyttäytymisen alkeet aina skoolauskuvioista moniin lauluihin liittyviin koreografioihin saakka.

Vuosijuhla

Ylioppilaskunta, kilta ja useat yhdistykset juhlivat ikääntymistään arvokkaasti vuosijuhlan merkeissä. Juhlinta aloitetaan yleensä cocktailtilaisuudella, jonka jälkeen siirrytään sitsimäisen, joskin hieman hienomman pääjuhlan kautta jatkoille (jajatkoille), ja lopulta seuraavan aamun silliaamiaiselle. Silliaamiaista lukuunottamatta vuosijuhlissa pukukoodi on yleensä juhlapuku akateemisin kunniamerkein. Silliaamiaisella eli silliksellä on hyvä kertailla ystävien kanssa edellisen illan tapahtumia, kuunnella musiikkia, syödä maistuvaa ruokaa ja kenties nauttia vielä hieman kuplajuomaakin. Silliksellä ei myöskään ole olemassa yhtä ainoaa pukukoodia, vaan kaikki eläinasun ja tuulipuvun väliltä on sallittua.

Fyysikkokillan vuosijuhlaa eli Fuusiota juhlitaan Albert Einsteinin syntymäpäivää, eli maaliskuun 14. päivää, lähimpänä lauantaina.

Excursio

Excursiolla (lyh. excu, XQ) tarkoitetaan opiskelijapiireissä yleensä yritysvierailua tai opintomatkaa lähelle tai kauas. Lyhimmillään excu on muutaman tunnin mittainen vierailu johonkin oman alan yritykseen tai vaikkapa Fazerin makeistehtaalle. Pisimmillään excukohde voi olla jopa toisella puolella maapalloa.  Vuosien varrella Fyysikkokillassa on excuiltu muun muassa Länsi-Suomessa, Pietarissa, Ruotsissa, Portugalissa ja Ranskassa. Lyhyemmät excursiot suuntautuvat yleensä pääkaupunkiseudun yrityksiin ja niitä järjestetään useita vuoden aikana.

Excu sisältää yleensä sekä virallisen että vapaamuotoisen osuuden eli exculle lähtemistä ei kannata pelätä pitkien puhemaratonien vuoksi. Excut tarjoavat parhaimmillaan uutta tietoa, mahdollisuuden verkostoitua ja hemmottelua sekä vatsalle että mielelle. Fyysikkofukseille tarjoutuu useita mahdollisuuksia tutustua killan excukulttuuriin vain fukseille suunnattujen excursioiden sekä kaikille kiltalaisille avoimien excujen muodossa.

Speksi

Speksi on interaktiivinen, runsaasti musiikkia ja tanssia sisältävä näytelmä. Yleisö voi koska tahansa pyytää esiintyjiä esittämään edellisen kohtauksen uudelleen huutamalla ”Omstart!”. Huutoon voi lisätä myös haluamansa määreen, esimerkiksi ”Omstart, saksalaisittain!”, jolloin näyttelijöiden on pikapikaa luotava kohtaus uudestaan tarvittavien ”Ach”, ”Ich komme!”, ym. fraasien kera. Jokainen speksin esitys on ainutkertainen elämys.

Fyysikoilla on myös oma speksi, Fyysikkospeksi. Fyysikkospeksin tuotantokoneisto tuottaa uuden esityksen parittomina vuosina. Mukaan tarvitaan lavasteiden tekijöitä, puvustajia, soittajia, tanssijoita, näyttelijöitä, sanoittajia ja monia muita. Suurin osa rekrytoinneista suoritetaan yleensä speksivuoden kevään aikana. Produktiosta kiinnostuneiden kannattaa seurata tiedotteita speksiin liittyen ja tarvittaessa kysyä aiheesta lisää vaikkapa fuksikapteenilta.

Jäynä

Jäynä on ilomielinen ja oivaltava teekkarikepponen, joka riemastuttaa niin tekijöitään, kuin kohdettaan ja sivullisiakin. Jäynällä on aina jokin idea, eikä se missään nimessä ole ilkivaltaa. Jäynistä ja koko ajan käynnissä olevasta jäynäkilpailusta voi lukea lisää Jäynän nettisivuilta.

Wappulehdet

Wappulehdet ovat olennainen ja näkyvä osa teekkariwappua. Wappulehtien myyjät ovat tuttu ja taattu näky pääkaupunkiseudun katukuvassa koko wappuviikon. Ne ovat varmasti myös yksi tunnetuimpia teekkarikulttuurin ilmenemismuotoja Otaniemen ulkopuolella. Otaniemen teekkareiden julkaisuista Äpy ilmestyy parittomina ja Julkku parillisina vuosina.