Yleistä

Kiltis eli virallisemmin kiltahuone on kiltalaisten olohuone. Siellä voi viettää aikaa luentojen välissä tai päivän päätteeksi istuskellen, lueskellen tai jutustellen muiden kiltiksellä aikaansa viettävien kanssa. Kiltis on avoin kaikille kiltalaisille. Tule rohkeasti käymään ensimmäistä tai sadatta kertaa!

Kiltis sijaitsee Learning Hubin Otakaaren puoleisella käytävällä 24h sisäänkäynnin vieressä. Kiltahuone on auki silloin kun rakennuskin on auki ja muina aikoina kiltikselle pääsee avaimella, joka löytyy esimerkiksi raatilaisilta ja kiltisvastaavilta. Killan jäsenet voivat myös hakea pidennettyjä kulkuoikeuksia kiltahuoneelle (ma-su, 7-22) seuraavasti:

1. Hae ensin lätkä tai HSL-kortti ja kirjaa se osoitteesta http://idm.aalto.fi
2. Samasta osoitteesta klikkaa Start a new request -> physical access to special zones -> Otakaari 1 Physics Guild members -> Add to cart
3. Contact person: nykyinen puheenjohtaja

Kiltiksestä huolehtivat kiltisvastaavat ja kiltistoimarit, joihin voit ottaa yhteyttä kaikissa kiltistä koskevissa asioissa.

Siivous

Kaikki siivoavat kiltiksellä omat jälkensä. Noin kerran kuussa tai kahdessa isompi siivous on tarpeen, ja silloin kiltisvastaavat ja kiltistoimarit järjestävät innokkaiden vapaaehtoisten avustuksella siivouksen. Kiltissiivouksesta ilmoitetaan killan tiedotuskanavilla, ja siivouksen aikana kiltalaisten toivotaan pysyvän poissa siivouksen tieltä, jotta siivous saadaan hoidettua mahdollisimman sujuvasti.

Kalusteita kunnostetaan kiltistoimikunnan ja muiden kiltalaisten innokkuudesta riippuen. Sisustusta vaihdetaan toisinaan kiltissiivousten yhteydessä tai kun uusia kalusteita lahjoitetaan killan käyttöön.

Tietotekniikka

Kiltiksen opiskelutilasta löytyy opiskelua varten neljä Aalto IT:n ylläpitämää tietokonetta, joissa on sekä Windows että Linux -käyttöjärjestelmät. Vapaa-ajanviettoa helpottamaan kiltiksen olohuoneesta löytyy myös kaksi peli- ja muuhun viihdekäyttöön dedikoitua tietokonetta. Toinen koneista (ns. Pentis-kone) on varustettu viiveettömällä kuvaputkinäytöllä ja mekaanisella näppäimistöllä optimaalisen Pentis-elämyksen takaamiseksi. Pentis on Fyysikkokillan arvostettu perinnepeli. Toiselta koneelta löytyy normaali Windows 10:n mukana tuleva ohjelmistopaketti.

Opiskelutilasta löytyy myös skanneri ja olohuoneesta videotykki sekä Nintendo Switch -pelikonsoli. Kiltahuoneen teknistä varustusta ylläpitää killan Tech Support -tiimi, jolle voi lähettää myös risuja ja ruusuja kiltiksen tekniikkaan liittyen.

Julkaisut

Kiltiksen opiskeluhuoneessa on kirjahylly, jossa on runsaasti oppikirjoja kiltalaisten käyttöön. Jos kaipaat erityisesti jotain oppikirjaa kiltahuoneelle, ole yhteydessä opintovastaavaan. Kiltahuoneelle tulee myös kiltojen kiltalehtiä ja lehdistä parhain, Fyysikkokillan Kvantti. Lisäksi kaikista killan kerran vuodessa ilmestyvistä painotuotteista, kuten Fuksioppaasta ja Fuksimatrikkelista, on kiltiksellä kappaleet.

Ruokahuolto

Jääkaappi, mikro, ja liesi ovat hyödyllisiä omien eväiden säilömisessä ja lämmittämisessä, kun päivät venyvät pitkiksi. Killan herkkukaapista voi myös ostaa pientä välipalaa kohtuulliseen hintaan. Kiltiksellä on myös Sodastream, kahvinkeitin ja vedenkeitin sekä näiden käyttöä varten teetä, kahvia ja Sodastremin makuvesiä. Kiltalaiset saavat keittää kahvia ja teetä sekä käyttää Sodastreamia vapaasti ilman erillistä korvausta. Kiltiksellä voi myös säilyttää näitä varten omaa mukia, joka kannattaa mieluiten nimikoida. Huom! Kiltis EI OLE jatkopaikka. Siellä ei saa nauttia alkoholia eikä muitakaan päihteitä.