Quantum Technology (QT) on vuonna 2019 perustettu englanninkielinen koulutusohjelma, joka on sekoitus kvanttifysiikkaa, matematiikkaa ja ohjelmointia. Nämä aihealueet täydentävät toisiaan ja antavat loistavat valmiudet kvanttiteknologian alalla toimimiseen ja erikoistumiseen. QT-opinnot ovat haastavia mutta sitäkin palkitsevampia.

“I definitely have been enjoying it so far. The course work might be challenging at times but there’s always help around, either from the course assistants or even just from discussing the work with your peers. It is a tight-knit community here, so it helps a lot in motivating oneself to keep on pushing.”

Hakijoille-sivulta löytyy tarkempi esittely Teknillisen fysiikan ja matematiikan linjasta. Esittely on monilta osin yleispätevä ja pätee myös kvanttiopintoihin.

Hyödyllisiä linkkejä

Koulutusohjelman kuvaus Aallon sivuilla

Pääaineen opetussuunnitelma

Kvanttiopiskelijat killassa

Kvanttiopiskelijat eli lyhyemmin kvantit kuuluvat Fyysikkokiltaan, eli kaikki killan tapahtumat on suunnattu TFM-opiskelijoiden lisäksi myös heille. Eli kaikille uusille kvanttifukseille: lämpimästi tervetuloa mukaan killan toimintaan!