Peruutuskäytännöt ja korvausvelvollisuus

Ilmoittautumisen peruminen

Mikäli tapahtuma on maksullinen, muuttuu ilmoittautuminen sitovaksi ilmoittautumisajan päättyessä. Jos tämän ajankohdan jälkeen ilmenee, ettet pääsekään osallistumaan tapahtumaan, voit etsiä itsellesi korvaavan osallistujan tapahtumaan. 

Korvaavaa osallistujaa suositellaan etsimään ilmomasiinan jonosta, mikäli sellainen on. Korvaajan etsiminen on kuitenkin perujan vastuulla, joten muitakin keinoja saa käyttää. Telegram-kanavilla paikkojen vaihdon tulisi kuitenkin ensisijaisesti mennä niin, että peruja ilmoittaa vapaasta paikasta, jonka nopein halukas voi ilmoittaa ottavansa. Paikkojen etukäteen kysely killan Telegram-kanavilla ei ole suotavaa eikä hyvän tavan mukaista.

Vaikka et löytäisi korvaajaa, olisi hyvä ilmoittaa aina ennen tapahtumaa järjestäjälle, ettet olekaan pääsemässä, myös ilmaisissa tapahtumissa. Erityisen tärkeää tämä on ekskursioilla. Osallistujamäärä on ilmoitettu yritykselle etukäteen, ja jos osallistujamäärä on pienempi, saa se killan näkymään huonommassa valossa, millä on vaikutusta killan yritystuloihin. Ilmoittamatta osallistumatta jättämisestä voidaan evätä pääsy killan kahdelle seuraavalle ekskursiolle sisältäen kotimaan ja ulkomaan ekskursiot tapauskohtaisella harkinnalla.

Mikäli et löydä korvaajaa, joudut lähtökohtaisesti maksamaan tapahtuman osallistumismaksun. Tämä johtuu siitä, että tapahtumien budjetit suunnitellaan aina tietyille osallistujamäärille, ja siksi suuri määrä peruutuksia johtaisi suurempiin kuluihin, jotka saattaisivat kaatua muiden osallistujien tai killan maksettavaksi. Raati kuitenkin tarkastelee tilannetta jokaisen tapahtuman kohdalla erikseen, ja on mahdollista, että osassa tapahtumista ei tarvitse periä maksua, jos et ole päässyt osallistumaan. Lääkärintodistus ei vapauta maksusta. 

Mikäli osallistumismaksuista on mitään kysymyksiä, voit olla aina yhteydessä rahastonhoitaja@fyysikkokilta.fi

Korvausvelvollisuus

Toisinaan vahinkoja sattuu, ja jotain saattaa hajota/sotkeentua. Mikäli jotain hajoaa vahingossa kiltahuoneella, tavaran ollessa lainassa tai tapahtumassa, ei korvausta yleensä peritä. Erityisesti vapaaehtoistyötä tehdessä kilta ottaa lähes aina mahdollisen korvauksen takkiinsa. 

Jos vapaaehtoistoiminnan takia pitää vuokrata tai lainata jotain (esim. pakettiauto), jolla on yli 300e omavastuu, tulee vuokrauksesta sopia raadin kanssa. Lisäksi yleensä killan vuokrauksissa ostetaan omavastuuta alentava palvelu, ellei erikseen toisin päätetä. Ellei vuokrauksesta ole sovittu raadin kanssa, mahdollinen korvaus vahingosta tulee lähtökohtaisesti vuokraajan tai lainaajan vastuulle.

Kuitenkin, mikäli kiltalainen on tahallisen tai räikeän epäasiallisen/piittaamattoman toiminnan seurauksena aiheuttanut merkittävää taloudellista vahinkoa, saatetaan häneltä periä korvaus. Humalatila ei ole selittävä syy tällaiselle toiminnalle. Raati päättää jokaisesta tapauksesta erikseen. Näissäkin tapauksissa pyritään kohtuullisuuteen, ja kilta saattaa esimerkiksi hoitaa osan korvauksesta. 

Asiaan liittyen voi aina olla matalalla kynnyksellä raatiin raati@fyysikkokilta.fi