Peruutuskäytännöt ja korvausvelvollisuus

Ilmoittautumisen peruminen

Mikäli tapahtuma on maksullinen, muuttuu ilmoittautuminen sitovaksi ilmoittautumisajan päättyessä. Jos tämän ajankohdan jälkeen ilmenee, ettet pääsekään osallistumaan tapahtumaan, voit etsiä itsellesi korvaavan osallistujan tapahtumaan. Ilmoitathan tässä tilanteessa tapahtuman järjestäjälle muutoksesta. Vaikka et löytäisi korvaajaa, olisi hyvä ilmoittaa aina ennen tapahtumaa järjestäjälle, ettet olekaan pääsemässä.

Mikäli et löydä korvaajaa, joudut lähtökohtaisesti maksamaan tapahtuman osallistumismaksun. Tämä johtuu siitä, että tapahtumien budjetit suunnitellaan aina tietyille osallistujamäärille, ja siksi suuri määrä peruutuksia johtaisi suurempiin kuluihin, jotka saattaisivat kaatua muiden osallistujien tai killan maksettavaksi. Raati kuitenkin tarkastelee tilannetta jokaisen tapahtuman kohdalla erikseen, ja on mahdollista, että osassa tapahtumista ei tarvitse periä maksua, jos et ole päässyt osallistumaan. Lääkärintodistus ei vapauta maksusta. 

Mikäli osallistumismaksuista on mitään kysymyksiä, voit olla aina yhteydessä rahastonhoitaja@fyysikkokilta.fi

Korvausvelvollisuus

Toisinaan vahinkoja sattuu, ja jotain saattaa hajota/sotkeentua. Mikäli jotain hajoaa vahingossa kiltahuoneella, tavaran ollessa lainassa tai tapahtumassa, ei korvausta yleensä peritä. Erityisesti vapaaehtoistyötä tehdessä kilta ottaa lähes aina mahdollisen korvauksen takkiinsa. 

Kuitenkin, mikäli kiltalainen on tahallisen tai räikeän epäasiallisen/piittaamattoman toiminnan seurauksena aiheuttanut merkittävää taloudellista vahinkoa, saatetaan häneltä periä korvaus. Humalatila ei ole selittävä syy tällaiselle toiminnalle. Raati päättää jokaisesta tapauksesta erikseen. Näissäkin tapauksissa pyritään kohtuullisuuteen, ja kilta saattaa esimerkiksi hoitaa osan korvauksesta.