VOOWiki:Tietoja

Kohteesta VOOWiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Varjo-opinto-opas (VOO) on Fyysikkokilta ry:n ylläpitämä palvelu, joka on suunnattu erityisesti Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun Teknillisen fysiikan ja matematiikan tutkinto-ohjelman (TFM) opiskelijoille. Sisältöä tuottavat palvelun käyttäjät. Palvelun on tarkoitus antaa opiskelijoille mahdollisuus jakaa ja tutkia ns. hiljaista tietoa, jota eri kursseista vuosien varrella kertyy ja jota ei virallisesta opetusohjelmasta löydä.

Varjo-opinto-oppaan historia

Varjo-opinto-oppaan historiasta Fyysikkokillan kotisivut kertovat seuraavaa:

Syksyllä 2000 Fyysikkokillan opintojaos keksi, että killan pitäisi kerätä nettiin opiskelijoiden tietoja koulutusohjelmamme kurssitarjonnasta, koska kurssien tiedotus ei aina pelaa, opetusohjelmasta löytyvä kurssin kuvaus ei vastaa todellisuutta eikä saatavien opintoviikkojen määrä kurssin tekemiseen kuluvaa aikaa.

Varjo-opinto-oppaan pystytti aikoinaan Eeva-Riitta Havukainen (nyk. Pursula). Vuoden 2004 tienoilla VOO:n päivitys harveni ja käytännössä pysähtyi. Wiki-muotoon siirtyimen on ollut puheena satunnaisen säännöllisesti mainitusta vuodesta alkaen, ja lopulta vuoden 2008 kesällä VOO saatiin siirrettyä Web2.0-aikakaudelle wikimuotoiseksi.

Varjo-opinto-oppaan ylläpito

Varjo-opinto-oppaan sisältöä kaitsee Fyysikkokillan varjo-opinto-ohjaaja. Vuoden 2011 syksystä lähtien Varjo-opinto-ohjaajana toimii Antti Rintala (etunimi.sukunimiätaalto.fi). Teknisestä ylläpidosta vastaavat varjo-opinto-ohjaaja ja killan www-operaattori.

Varjo-opinto-ohjaaja vilkuilee uusia artikkeleita läpi muistaessaan ja ehtiessään. Mikäli mielestäsi jossakin artikkelissa on jotakin sopimatonta ja jostain syystä et sitä itse voi muokata, ota yhteyttä varjo-opinto-ohjaajaan.