Vive logo

Sata päivää vallankumoukseen


Liput:


Muut maksutavat:

Holvi.fi

Verkkopankki


Käteislipunmyyntipiste Otakaari 1:n aulassa ti 10.10., ti 17.10., ke 18.10., ti 31.10., ti 7.11. ja ke 15.11. klo 10-14.


Vive! - sata päivää vallankumoukseen vie katsojan Ranskan suuren vallankumouksen syntyhetkiin. Nuori maailmanparantaja Vivienne saapuu Marseilleen innostamaan sorretun kansan vastarintaan. Viviennen ja vallankumouksen välissä on kaupungin kurin ja järjestyksen, ylikonstaapeli Abel Constin, lisäksi vetovoimainen taparikollinen Jacques.

Pääseekö Vivienne neuvottelupöytään Norsunluutornistaan hallitsevien aatelisten kanssa?

Uhkaako odottamaton rakkaus unelmaa vallankumouksesta?

Miksi kaupungin kurjin katulapsi Jean-Baptiste hymyilee nakertaessaan kengänpohjaa?

Vive! - sata päivää vallankumoukseen on tarina rakkaudesta ja maailmankuvien kohtaamisesta. Paljonko sinä olet uhrannut unelmiesi vuoksi?


Näytökset ja liput:

Perjantai 20.10.2017 19.00
Lauantai 21.10.2017 16.00
Tiistai 31.10.2017 19.00
Keskiviikko 01.11.2017 19.00
Torstai 02.11.2017 19.00
 
In English:
Sunday 19.11.2017 18.00

Hinnasto

Aikuinen, permanto 20 €
Opiskelija, permanto 15 €
Opiskelija, parvi 12 €
Kannatus 40 €

Eteispalvelumaksu sisältyy lipun hintaan.

Lippukauppaan

Kulttuuriareena Gloria, Pieni Robertinkatu 12

Näytös kestää noin kolme tuntia sisältäen väliajan. Olethan ajoissa paikalla, sillä paikat eivät ole numeroituja. Esitys sisältää kirkkaita värejä ja valoja sekä voimakkaita ääniä.

Yli 8 hengen ryhmille voimme varata vierekkäiset paikat teatterisalista. Tämän lisäksi myönnämme ryhmille 10 % alennuksen aikuis- tai opiskelijalippujen hinnasta permannolle kolmeen ensimmäiseen sekä englanninkieliseen näytökseen. Ryhmälippujen varaukset ja lipputiedustelut osoitteesta tieto@fyysikkospeksi.fi.

Kannatuslippuun sisältyy lasillinen kuohuvaa, väliaikakahvit sekä hyvät paikat salin etuosasta. Opiskelijalippuja myymme myös muille alennusryhmille (alle 18-vuotiaat, eläkeläiset, työttömät, varus- ja siviilipalvelusmiehet), ja alennustodistus on esitettävä pyydettäessä. Aikuis- ja opiskelijaliput oikeuttavat paikkoihin permannolla, josta speksin näkee ja kuulee hyvin. Opiskelijabudjettiin sopivat parvipaikat sijaitsevat teatterisalin parvella, jonne esitys saattaa näkyä ja kuulua huonommin kuin permannolle.


Ostin lipun, mutta en koskaan saanut vahvistusviestiä. / Haluaisin vaihtaa lipun toiselle esityspäivälle. / Haluaisin kaveriporukkani viereen istumaan, voitteko varata meille paikat?

Lippuja koskevissa tiedusteluissa ota sähköpostilla yhteys osoitteeseen tieto@fyysikkospeksi.fi.

Tarvitseeko minun tulostaa lippuni mukaan?

Ei tarvitse, esimerkiksi älypuhelimen näytöltä näytetty vahvistusviesti riittää lipuksi.

Kuinka hyvin parvelta näkee?

Tekniikkamme ja lavastus on suunniteltu siten, että speksiä katsotaan pääasiassa permannon tasolta. Parvelta eli yläviistosta katsoen speksi saattaa siis näyttää erilaiselta. Samoin musiikki saattaa kuulostaa paremmalta permannolta kuunneltuna, mutta speksin kuulee ja näkee ihan hyvin myös parvelta.

Saavatko aikuiset mennä parvelle istumaan?

Myymme paikkoja parvelle toistaiseksi vain opiskelijoille ja muille alennusryhmille. Jos ja kun esitykset myydään permannolta loppuun, avaamme parven myyntiin kaikille.

Ovatko paikat numeroidut?

Eivät ole, saavuthan siis ajoissa paikalle!

Kuinka ajoissa kannattaa tulla paikalle?

Ovet teatterisalin puolelle avataan noin 30 minuuttia ennen näytöksen alkua. Paikat eivät ole numeroituja, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa. Baari aukeaa viimeistään 45 minuuttia ennen näytöksen alkua. Kannatuslipun ostaneille on merkitty teatterisaliin paikat, mutta lippuun sisältyvää kuohuviinitarjoilua varten paikalle kannattaa saapua jo noin puoli tuntia ennen näytöksen alkua.

Maksaako narikka jotain?

Kahden euron eteispalvelumaksu sisältyy lippujen hintaan.

Ostin kannatuslipun, miten löydän paikkani ja saan kuohuviinilasini ja leivokseni?

Kuohuviinitarjoilu on ennen näytöksen alkua teatterin yläkerran aulassa, ja paikalle kannattaa saapua jo noin puoli tuntia ennen näytöksen alkua. Kannatuslipun ostaneille on varattu salista erikseen paikat, ja opastamme paikoille teatterisalin ovelta. Lippuun sisältyvän kahvin tai teen ja leivonnaisen saa väliajalla teatterisalin aulan myyntipisteeltä. Jos sinulla on erityisruokavalioita, ilmoitathan niistä viimeistään kaksi päivää ennen näytöstä sähköpostitse osoitteeseen tieto@fyysikkospeksi.fi.

Onko Gloria esteetön?

Glorian teatterisali on katutasoa alempana ja porrashissi on tällä hetkellä epäkunnossa, mutta esteetön pääsy järjestyy tarvittaessa. Otathan mieluiten yhteyttä etukäteen sähköpostitse tuottajat@fyysikkospeksi.fi tai puhelimitse 09 310 45 812 jos tarvitset esteetöntä sisäänkäyntiä. Glorian teatterisali on yhdessä tasossa ja liikkuminen siellä on esteetöntä, mutta parvi ja yläkerran baari eivät ole esteettömiä. Lisätietoja http://gloria.munstadi.fi/info/saavutettavuus/

Miten Vive! lausutaan? Ja mitä se edes tarkoittaa?

Vive on ranskaa ja lausutaan suurin piirtein “viv”. Suomalaisittain “Vive” on myös toki kelpo tapa lausua. Suomennos on jotakuinkin “eläköön”.

Eikös teidän juoni ole vähän niin kuin se Les Miserables -musikaali?

Ei. Vain näkemällä speksin huomaat kaikki erot.

Mikä ihmeen speksi?

Speksi on lyhyesti sanottuna interaktiivinen opiskelijamusikaalikomedia. Koko illan musikaalista tekee omaleimaisen se, että yleisöllä on mahdollisuus milloin tahansa keskeyttää näytös huutamalla “Omstart!” ja mahdollisesti muita lisämääreitä, jolloin näyttelijät tai muut lavallaolijat toistavat lavalla nähdyt asiat improvisoiden.

Oletteko te se Teekkarispeksi?

Emme ole! Speksejä on Suomessa nykyään aika paljon, ja Aalto-yliopiston opiskelijoidenkin piirissä toimii useampia speksejä. Niin Teekkarispeksin kuin KY-speksinkin näytökset ovat vuosittain keväisin, ja ruotsinkielinen osakunta Teknologföreningen järjestää speksin joka viides vuosi.

Mikä ihmeen Fyysikkospeksi sitten? Oletteko te kaikki fyysikoita?

Fyysikkospeksi toimii läheisessä yhteistyössä Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan ja matematiikan opiskelijoiden järjestön eli Fyysikkokillan kanssa, mutta vuosien varrella speksiä tekemässä on ollut monen muunkin alan opiskelijoita ja jo valmistuneita. Vive!:n noin 80:stä tekijästä arviolta kolme neljäsosaa on teknillisen fysiikan opiskelijoita tai sitä joskus opiskelleita.


Lippu­tiedustelut ja ryhmä­varaukset: tieto@fyysikkospeksi.fi
Tuottajat Olli Halminen tuottajat@fyysikkospeksi.fi
Elsa Mannila  
Markus Mattila
Ohjaajat Lauri Seppäläinen lauri.seppalainen@aalto.fi
  Roope Vesterinen roope.vesterinen@aalto.fi
Yritys­suhde­vastaava Einari Tuukkanen yrityssuhdevastaava@fyysikkokilta.fi

Yhteistyössä