Puheenjohtaja

Puheenjohtaja
Uula Ollila
puheenjohtajaöhfyysikkokilta.fi
0504667038

Killan partnerit

BCG

Finnair

Futurice

OP

Relex

Sellforte

Smartly

Raatiin tai toimihenkilöksi

Kiltahommat ovat hauskoja ja varsin opettavaisia. Älä sinäkään jätä tätä ovea avaamatta, vaan hae tulevalle vuodelle killan hallitukseen eli raatiin tai toimihenkilöksi!

Killan luottamustoimet pyörivät vuoden sykleissä. Syksyisin kiltahuoneelle ilmestyvät vaalilakanat, joihin kaikki tarjolla olevat virat listataan. Hommista kiinnostuneet voivat siten lisätä nimensä haluamiensa hommien kohdalle. Lisäksi ehdokkaiden kannattaa kirjoittaa Fiirumille postaus, jossa esittelee itsensä ja kertoo miksi hakee kyseiseen virkaan. Tällaisen postauksen tekevät yleensä ainakin raatiin pyrkivät.

Raati pyörittää Fyysikkokillan toimintaa. Raatiin kuuluu puheenjohtaja ja vähintään kuusi ja enintään kymmenen muuta jäsentä. Viime vuosina raati on koostunut 11 jäsenestä. Raatilaiset vastaavat killan taloudesta, tekevät käytännön asioita koskevat päätökset, edustavat kiltaa ulospäin ja johtavat killan toimihenkilöitä. Kuvaukset raativiroista löytyvät omalta sivultaan. Toimihenkilövirkoja killalta löytyy kymmeniä, ja suurin osa niistä on selvästi kevyempiä kuin raativirat. Moniin toimihenkilövirkoihin otetaan myös useampia henkilöitä. Ne ovat hyvä tapa kantaa oma kortensa kekoon killan toiminnassa ja päästä tutustumaan kiltaan lähemmin.

Sekä raati- että toimihenkilövirat kestävät lähtökohtaisesti vuoden. Tästä löytyy kuitenkin poikkeuksia, kuten fuksikapteeni (1,5 vuotta), toiminnantarkastaja (reilusta vuodesta viiteen vuoteen) ja Fuusio-vastaava (kesäkuusta maaliskuuhun). Lisäksi kaikkiin virkoihin on mahdollista hakea esimerkiksi vain tulevaksi kevääksi, kunhan asiasta vain ilmoittaa hakiessa. Toimihenkilöiden tehtävien tarkemmat kuvaukset löytyvät tältä sivulta. Sekä raati- että toimariviroista saa kysyä myös kiltalaisilta lisätietoja, erityisesti nykyisin virassa toimivilta. Lisäksi usein syksyllä järjestetään niin sanotut Nakkikahvit, jossa eri viroista kerrotaan enemmän.

Vaalikokous

Killan raati valitaan vaalikokouksessa, joka pidetään yleensä kahdessa osassa. Vaalikokous on kaikille avoin ja kaikilla killan varsinaisilla jäsenillä on kokouksessa äänioikeus. Vaalikokouksen ensimmäisessä osassa valitaan killan puheenjohtaja ja raadin kokoonpano. Tämän jälkeen jäädään noin viikon mittaiselle kokoustauolle, jonka jälkeen vaalikokouksen toisessa osassa valitaan loput raadin jäsenet. Myös joitain toimihenkilöitä voidaan valita vaalikokouksessa, esimerkiksi ISOvastaava ja Kvantin päätoimittaja pyritään usein valitsemaan vaalikokouksessa. Lähes kaikki toimihenkilöt kuitenkin valitsee raati heti toimikautensa alussa.

Vaalikokous pidetään yleensä marraskuun puolivälin tienoilla, tarkka aika löytyy killan tapahtumakalenterista. Vaalien alla, useimmiten vaalitauon aikana, pidetään vaalipaneeli, jossa ehdokkaat esittäytyvät ja heille on mahdollista esittää kysymyksiä. Tämä tilaisuus on tarkoitettu juurikin kysymyksiä varten, joita ei suositella säästettäväksi jo valmiiksi pitkäkestoiseen vaalikokoukseen.

Vaalikokouksen ensimmäisen osan jälkeen rentoudutaan killan PIP-pelin ääressä. Tämä onkin ainoa kerta vuodessa, kun kyseistä peliä pelataan. Vaalikokouksen toisen osan jälkeen puolestaan on killan pikkujoulut, jonka järjestää vuosittain fukseista koottu pikkujoulutoimikunta.

Lähde rohkeasti mukaan

Jos jokin homma alkoi kiinnostaa, asetu ehdolle! Kuten sanottua, kiltahommat ovat hauskoja ja opettavaisia, ja niissä pääset auttamaan kiltaasi itse valitsemallasi ja sinulle sopivalla tavalla. Kiltahommissa myös tutustuu uusiin ihmisiin ja usein saa hyviä ystäviä. Sekä raadissa isommissa hommissa että toimihenkilönä pienemmässä mittakaavassa pääset vaikuttamaan killan toimintaan. Killassa toimiminen on yksi parhaista tavoista tutustua teekkarielämään.

Tule mukaan!