Hupimestari
Velma Pohjonen
hupimestariöhfyysikkokilta.fi
0415349647

Jos tiedät jotain kiltiksen historiasta, otathan yhteyttä hupimestariin! Olemme kiinnostuneita pienimmistäkin tiedoista.

Killan partnerit

BCG

Finnair

Futurice

OP

Relex

Sellforte

Smartly

Ilmeisesti 60-luvulla kiltahuone sijaitsi Dipolissa, josta se varsin pian siirtyi fysiikan osaston tiloihin. Vuosina 77-79 oli Otakaari 1:ssä tilassa U118. Tämän jälkeen kiltis sijaitsi pitkään Otakaari 3:ssa teknillisen fysiikan talossa ulko-oven viereisessä tilassa, joka on nykyään Maanmittarikillan kiltahuone. 2008-2013 kiltahuone on majaillut valoisissa tiloissa Konetalolla, Otakaari 4:ssä. Kesällä 2013 Kiltis muutti suurempiin tiloihin Otakaari 1:n kellarikerrokseen.

Kemistifuksien jäynät

Kemistifuksit ovat jäynänneet meitä aikojen saatossa jo lukuisia kertoja. Jäynät ovat sijoittuneet Lumisodan läheisyyteen ja fyysikkofuksit tekevät vastaavalla tavalla jäynän kemistien kiltikselle.

Kemistikillan vesikuppijäynä

Vuoden 2005 jäynä ovelta kuvattuna. Vesikuppien lisäksi isolle pöydälle oli taiteiltu kirjaimet "KK" (Kemistikilta) mehulla täytetyillä mukeilla.

2013 Kiltisjäynä allstars
Kemistikillan viimeiset fuksi päättivät kunnioitaa perinteitä yhdistelemällä kaikkia menneiden vuosien jäyniä. Kiltikseltä löytyi siksi niin nippusiteitä kuin ykkösoluttakin.

2012 Ansa
Kiltiksen valot oli sabotoitu; loisteputket oli käännetty väärinpäin ja hehkulamput irrotettu ja piilotettu kiltikselle (eikä kätköä ole löydetty). Pimeys oli ansoitettu siimoin ja elmukelmuin. Ansan purkamista vaikeutti kaikkien teräaseiden takavarikointi. Lisäksi vessapaperit oli vaihdettu hiekkapaperiksi, mitä kiltiksen vessoja käyttävät lafkan työntekijät eivät arvostaneet.
2011 MURHA!
Kiltiksellä aamun koittaessa oli jäljellä vain yksi fyysikko, puukko selässään roskien ympäröimänä. Kaikki kalusteet (Mukaan lukien koskemattomana pidetty pentiksen näppäimistö oli hävitetty sormenjälkien pelossa) Myöhemmin fyysikkosalapoliisit kuitenkin onnistuivat jäljittämään kaluston M-salin edustalle ja toimittamaan sen takaisin kotiin.
2010 Nippusiteet
Kaikki mahdollinen ja mahdoton oli kiinnitetty toisiinsa nippusiteillä. Lisäksi olohuoneessa kulki ristiin rastiin köysiä.
2009 Pallomeri
Kiltis oli täytetty kaikkien rakastamilla pallomeripalloilla ja vaaleanpunaisella glitterillä, jota nähtiin vielä kuukausien päästä Konetalon käytävillä ja jopa ahkerimpien kiltikselläkävijöiden kotiovilla Teekkarikylässä.
2008 Pitkäranta-mobile
Maailmankirjallisuuden klassikko, Pitkärannan "Laaja matematiikka 1" oli raadeltu julmasti ja ripustettu lankojen varassa kiltiksen kattoon.
2007 Erotiikka-anniskeluliike
Kemistifuksit lainasivat idean eräältä takavuosien fyysikkovuosikurssilta ja muuttivat kiltiksen miesten välistä ystävyyttä ylistäneeksi mustan verhoilun koristelemaksi yökerhoksi.
2006 Kelmusäilöntä
Noin 1500 metriä kelmua varmisti, että kiltiksen esineistö pysyy tuoreena.
2005 Vesikuppijäynä
Kiltiksen vaakasuorat pinnat olivat täynnä vedellä täytettyjä kertakäyttömukeja.
2004 Sauna
Ilmankostutin, kuumailmapuhallin sekä saunarekvisiitta takasivat hikisen tunnelman.
2003 Biohazard
Ydinjätettä, varoitusmerkkejä ja vaarallisen näköinen sammio.
2002 Romantiikkaa
Kiltis oli täynnä sydämiä ja lemmestä kertovia huoneentauluja.
2001 Lumisade
Kiltis oli muutettu sen näköiseksi kuin siellä sataisi lunta.
1999 Kiltahuoneen sammutusjärjestelmä
Kiltahuoneen kattoon oli liimattu kori 1-olutta ja ovenpielestä löytyi sammutuskaapista pullonavaaja.
1997 Australialainen päiväkoti
Kiltiksen katossa oli mm. hiekkalaatikko.