Tiedottaja
Leevi Korkeala
tiedottajaöhfyysikkokilta.fi
050 917 0338

Killan partnerit

BCG

Finnair

Futurice

OP

Relex

Sellforte

Smartly

Mitä baggy pantsing on?

Baggy pantsing on eräänlainen käytännön pila, joka tehdään tietokoneyhteytensä auki unohtaneille ihmisille. Perusmuodossa postataan henkilön tunnuksilla humoristinen viesti esimerkiksi facebookiin, Fiirumille tai kuten ennenvanhaan sopivaan nyyssiryhmään, kuten tky.alayhd.fk tai huuhaa. Lisäjekkuja ovat esimerkiksi muutokset shellien käynnitysskripteihin, jotka lähettävät höpömaileja aina kun uhri loggaa uudelleen koneelle, .signature-tiedoston muokkaaminen mielenkiintoisemmaksi, erilaiset crontab-viritykset ja niin edelleen.

Baggy pantsing -viestejä voidaan pitää eräänlaisena improvisaatiokomedian muotona. Viestit on kirjoitettava nopeasti, sillä on todennäköistä, että yhteyden auki unohtanut henkilö palaa paikalle pian. Joissain tapauksissa uhri istuu edelleen samassa huoneessa, ehkä vain parin metrin päässä, joten postauksen suunnittelu on tehtävä vaitonaisesti.

Parhaimmat baggypantsaykset on kirjoitettu uhrin persoonallisuutta mukaellen niin, että jotkut lukijat joutuvat oikeasti miettimään, onko viesti aito vai ei. Tämä on kuitenkin harvinaista, sillä viestien sisältö on yleensä selkeää huuhaata.

Baggypantsaykselle, kuten niin monelle tietokonealakulttuurin termille, ei ole olemassa nasevaa suomenkielistä ilmausta. Tämä johtunee siitä, että baggy pantsing on varsin pienen piirin harrastus, ja baggy pantsing on hassu sana, joka jostain syystä vetoaa näihin henkilöihin.

Baggypantsayksen alkuperäinen määritelmä löytyy Jargon Filestä.

Etiketti- ja etiikkasäännöstöä

Baggy pantsayksessä on eräitä yleisesti tunnustettuja eettisiä sääntöjä.

    • Baggy pantsaysta voi tehdä vain tutuille henkilöille. Tuntemattomien ihmisten yhteydet suljetaan, mahdollisesti lähettäen unohtajalle kohtelias huomautusmaili.
    • Vaikeampia shelliansoja voi tehdä vain henkilöille, jotka varmasti osaavat ne purkaa.
    • Kerran postattua baggypantsaysta ei saa mennä canceloimaan, ja canceloivia henkilöitä tulee paheksua ankarasti. Jos on syytä epäillä, että uhri aikoo canceloida viestin, voidaan heti postata follari, jossa on lainattuna alkuperäisen viestin koko teksti.
    • Uhrin tiedostojen, mailiboksien yms penkominen on tuomittavaa, sekä yksityisyyden suojan loukkaus.
    • Rasistisia yms viestejä, jotka voivat aiheuttaa uhrille oikeaa harmia, ei tule postata. Ohjenuorana voidaan käyttää teekkarijäynän määritelmää.

Talletetut postaukset

Kaikki tässä osiossa olevat postaukset ovat alkuperäisten viestien kopioita. Viestit on pyritty säilyttämään mahdollisimman paljon alkuperäistä vastaavassa kunnossa. Ainoat muutokset ovat turhien headereiden karsiminen, pitkien rivien uudelleenrivitys, pitkien turhien osioiden poistaminen (merkitty erikseen), sekä mailiosoitteiden karsiminen muotoon, joka on merkitysetön spammiboteille.

Päivitetty versio päntsäysten hall of famesta löytyy täältä

1996

Tuliterä isäntä Kaapa "Mikael Puittinen" postasi sisäjaoksen toimintalinjauksen heti vuoden alussa. Myöhäinen kellonaika on saattanut vaikuttaa tekstin sisältöön.

2001

Ville Bergholm kyllästyi fysiikan opiskeluun ja päätti lähteä Mombasaan. Matkalla hän menetti ainakin huumorintajunsa, koska hyvien tapojen vastaisesti canceloi viestinsä hyvin pian.

Excuilla voi tehdä kaikenlaista hauskaa. Puheenjohtaja Riikka Kangaslampi järjesti killan lakkauttamiskokouksen.

Ulkovastaava Visa Korkiakoski halusi järjestää laadukkaan ulkomaanexcun, joten luonnollisesti excullepääsykriteerit olivat tiukat.

Juhani Simola sai tavallista reilumpaa kyytiä. Aukiunohdetulta yhteydeltä lisättiin .zlogout-skriptiin lisäominaisuus, joka lähetti väliaikatiedotuksia fk-juttuun. Lopulta ansa kuitenkin saatiin purettua.

Tunnettu konffaaja ja killan tietokoneoperaattori Jukka Laurila päätti laajentaa toimenkuvaansa myös hivenen oudompiin laitteisiin.

2002

Vuoden alussa Fyysikkokillalla oli ongelmia rahanpuutteen kanssa, mutta onneksi rahastonhoitaja Antero Kuusi päätti korjata tilanteen.

Jotkut ihmiset väkertävät töitä labroissaan vuorokaudet läpeensä. Silloin tällöin joku näistä labrarotista ymmärtää surkean tilansa ja pyrkii siitä eroon. Seuraavassa Milla Karvosen esimerkkisuoritus.

Excuilla mietitään usein, miksi vierailukohteet ovat niinkin heikkoja kun ne sattuvat olemaan. Ulkovastaava Mikko Kuitunen antaa oman selityksensä.

Edellisen vuoden isäntä Pekka Urhonen päätti seurata rahastonhoitajan esimerkkiä ja laittoi sisäjaoksen kassan talteen.

On tunnettua, että fyysikot saattavat silloin tällöin takertua keskusteluissa epäoleellisiin asioihin, kuten sijamuotoihin tai muihin toissijaisiin detaljeihin. Ville Halkola päätti erottautua joukosta ja kasvattaa itselleen selkärangan. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, sillä hän canceloi viestinsä varsin nopeasti.

Speksimestari Antti Kemppinen kävi toimikuntansa kanssa kiivaita keskusteluja Fysikalenin nettisivujen ulkonäöstä. Lopulta sopu kuitenkin löydettiin.

Fuusion järjestäminen ei ole helppoa. Etenkään isäntä Sampsa Lauermalle, joka halusi välttää ykköspöydän hinnalla millä hyvänsä.

Värikäs fuksi Antti Tahvanainen päätti antaa runosuonensa pulputa. Tuotoksesta pidettiin niin paljon, että se laitettiin fuksimatrikkeliin.

Fuksiemäntä Susanna Junnila halusi muuttaa tittelinsa toisenlaiseksi.

Vapun ajan muistikuvat ovat yhdellä jos toisellakin hyvin sumeita. Jyri Ronkainen ei esimerkiksi muistanut menneensä naimisiin.

Ulkovastaava Mikko Kuitunen päätti mainostaa ICPS-konferenssia. Postauksessa olevat linkit osoittivat videoclippeihin, jossa ulkovastaava itse pomppii Irlantilaisessa solutilassa ilman paitaa punainen peruukki ja hassu hattu päässään.

Assarina oleminen on vakava ja vastuullinen paikka. Jukka Laurila päättikin juhlistaa kurssin loppumista kunnolla. Lisäansana crontabiin laitettiin komento, joka mailasi lisätietoja fk-juttuun tasaisin väliajoin. Ammattimiehenä Jukka havaitsi tämän varsin pian ja pyysi rehvakkaasti vaikeampia ongelmia. Näitä tulikin parin päivän päästä, kun at-komennolla asetettu ansa laukesi. Jukka mietti asiaa killan irccikanavalla seuraavasti:
20020527 12 :07 <@Paavo>Hmm, tuo viimeisin postaus pistää kyllä jo aidosti miettimään, kuinka se on tehty.
20020527 12 :11 <@Paavo> Periaatteessa olisi voinut jättää pyörimään jonkun taustaprosessin, joka sitten lähettää tietyn ajan päästä mailin.

Koko vuoden 2002 Fyysikkokillan raatia oli työllistänyt rekisteröitymisestä aiheutuva byrokratia. Vastavalittu puheenjohtaja Silja Holopainen päätti vähentää tätä säätöä omalla toimikaudellaan lakkauttamalla killan.

2003

Heti vuoden aluksi Milla Karvonen päätti muuttaa elämäänsä reippailla uudenvuodenlupauksilla. Onnistumisprosentti taisi jäädä normaalille tasolleen.

Kevättalvella 2003 killan webbisivuja uudistettiin. Matti Liukku halusi antaa oman näkemyksensä aiheesta.

Vanhat parrat valittavat aina, että nykyfukseilla on aivan liian helppoa. Tunnettu salapoliisi ja osa-aikainen fuksikapteeni Topi Leisti päätti korjata asian koventamalla rangaistuksia.

Ville Bergholm paheksui sitä, että Norske Kimble Cupin pelijuomana käytetään olutta, ja vaati tilalle jalompia juomia. Ilmeisesti lompakko alkoi kuitenkin paistaa pohjasta läpi, sillä viesti canceloitiin ennen kuin peli saatiin käyntiin.

Sisäjaoksella on perinteisesti ollut ongelmia tavaran roudaamisessa paikasta toiseen. Isäntä Kalle Korpiaho päätti ratkaista homman kertaheitolla.

Ex-rahastonhoitaja Antero Kuusen riskisijoitukset (selostettu ylempänä) kantoivat niin hyvin hedelmää, että hän pääsi ilmoittamaan jatkotoimenpiteistä.

Ulkovastaava Klausveikko Oinosta kohtasi vakava henkilökohtainen ruumiinvamma ja siksi hän joutuikin hakemaan ymmärtäväistä hoitajaa.

Vuonna 2003 killan murheenkryyniksi nousivat tolkuttomasti tappiota aiheuttavat kopiokoneet. Puheenjohtaja Silja Holopainen kehitti bondmaisen nerokkaan juonen lisärahan hankkimiseksi.

Pian tämän jälkeen Silja päätti siirtää fyysikkokillan kiltahuoneen kotiinsa.

Huonomuistisuus vaivaa meistä monia. Ville Bergholmin ratkaisu ongelmaan on yksinkertainen, mutta kivulias.

Ville Hynösen elämänasenne on yksinkertainen: kaljan juominen kannattaa aina.

Koirat haukkuvat, karavaani kulkee, ja Matti Liukku jatkaa killan webbisivujen uudistamista.

Opintovastaava Antti Savolainen on näppärä sormistaan. Hän pystyy pelaamaan kiltiksen peli-pc:llä flipperiä ja samalla postaamaan reaaliaikaisia tilannetietoja pelin kulusta viereiseltä koneelta.

Opiskelijoiden asuntotilanne on tunnetusti huono. Siksipä Ville Halkola päätti vahtimestaria uhmaten muuttaa kiltahuoneelle asumaan.

Ex-rahis Antero Kuusen riskisijoitukset (ks yllä) pääsivät siihen pisteeseen, että on aika kotiuttaa voitot ja käyttää ne hyvään tarkoitukseen.

Rahastonhoitaja Ossi Koivistoisen budjetinkorjausehdotuksessa on kaikkea: nopeita autoja, rikoksia, miljoonien edestä kultaa sekä zombinatseja. Tai ehkä ei sittenkään viimeisintä.

Nostalgiannälässään Ville Bergholm päätti ruveta auttamaan kaikkia niitä, joille Star Control 2 tuottaa ongelmia.

Politiikka on likaista peliä. On siis täysin ymmärrettävää, että ex-puheenjohtaja Milla Karvosen tunteet hieman kuohahtivat, kun uuden raadin virkoja oltiin valitsemassa.

Ilkka Kudjoi teki jonkinlaisen ilmoituksen koskien toimittamaansa varjo-opinto-opasta. Mitään tolkkua siitä ei kuitenkaan saa otettua.

Vaalikokouksen tauolla Ville "el Comendante" Bergholm kyllästyi byrokratiajauhantaan ja järjesti pikaisen sotilasvallankaappauksen. Seuraavana päivänä fk-juttuun tuli ajastuksella lähetetty tarkennusviesti. Kaikkien onneksi tilanne kuitenkin purkautui rauhanomaisesti.

Vuosi päättyi Ilkka Kudjoin näkemykseen Unix-joulupukista, johon on paha lisätä enää mitään.

2004

Vuosi 2004 alkoi historiallisella kolmella samana päivänä tulleella päntsäyksellä. Ensin Antti Savolainen mainosti hevospooloa.

Kaksi tuntia myöhemmin Ilkka Kudjoi paransi maailmaa lopettamalla valokuvausterrorismin.

Vaivaisen kuuden minuutin jälkeen Matti Liukku lähetti terveisiä kotisivujen uudelle ylläpitäjälle.

Yllämainittu uusi ylläpitäjä oli Ilkka Kudjoi, joka pari päivää myöhemmin kertoili tekemistään uudistuksista.

Excuvastaava Ville Halkola ilmoitti, että puolipitkä järjestettäisiin tällä kertaa excusimulaattorilla.

Simulaattorin mentyä puihin sama mies päätti nykäistä baarikaapin tyhjäksi.

Pyhä mallas johtaa meitä kaikkia, niin myös Sampo Niskasta. Vähän myöhemmin tulleen postauksen mukaan kyseessä oli kuitenkin aprillipila. Uskoisiko moista?

Killan isännän Lauri "Hengenvaara" Haapamäen kämppä on tyypillisen opiskelija-asunnon tapaan luovan kaaoksen tilassa. Onneksi ratkaisu on olemassa.

Ilkka Kudjoin puhe on, kuten ylempänä olevista suoritteista voi havaita, jossain määrin epäselvää. Ilkka päätti madaltaa kielimuuria malliesimerkillä.

Kesä meni ilman sen kummempia sattumuksia, mutta heti syksyn aluksi Antti Huhtala ilmoitti hakevansa kemistikillan sihteeriksi.

Timo Voipion mielestä Tietokone työvälineenä -kurssilla ei opeteta hyödyllisiä asioita, ainakaan nyyssienkäytön suhteen.

Tuskin kukaan koskaan on ilmoittanut halukkuudestaan toiselle kaudelle fuksikapteeniksi niin suurella innolla kuin Mauno Taajamaa.

Ville Halkolalla oli jotain tekemistä Aku Ankka -trivian ja norjan kielen kanssa. Ehkä tämän vuoksi hän cancelloi sen pikapuoliin jo perinteeksi muodostuneeseen tapaansa.

Fuksikapteeniehdokkaaksi voi ilmoittautua joko fiksusti tai vähemmän fiksusti. Jyri Ronkainen tasapainoilee näiden kahden välillä.

Antero Kuusen finanssiseikkailut (ks ylempää) alkavat saada jo enronmaisia mittasuhteita.

Mikko Loimulalle tehtiin hyvin perusmallin suorite.

Jukka Laurila jaksaa kantaa huolta veljeskansojen vapauden puolesta.

Otaniemessä pitkään vireillä ollut pahojen drinksujen skaba saattoi viimein kohdata voittajansa Antero Kuusen muodossa.

Fuksi Koos Zevenhoven lupasi toteuttaa armeijamaisia heräämisaikoja päästäkseen ajoissa excuille. (Koosin nimi ja käyttäjätunnus ovat aitoja, eli headeriväärentämistä ei ole tässä tapauksessa harrastettu)

Opintovastaava Helena Aro lopetti raatikautensa reippaisiin godwin-jäähyväisiin.

Jo muinaiset kreikkalaiset miettivät, kuka on se joku muu, jonka pitäisi tehdä kaikki hommat. Tässä tapauksessa se on Mikko Kuitunen.

2005

Veljeskansamme skotlantilaisten tilanteesta referaatin antaa Otto Vehviläinen.

Fyysikkokillan itseoikeutettu aiti Milla Karvonen opastaa pikkupoikiaan olemaan tötteröitsemättä.

Antero Kuusi siirtyi riskirahoitusalalta lähimmäistukeen.

Ville Halkola tarvitsi kipeästi lähitaisteluopetusta näyttääkseen norskeille turskan paikan.

Kaikki tekevät elämässä virheitä. Oleellista onkin se, miten niistä noustaan. Tai näin miettii ainakin Mikko Loimula.

Isäntä Matti Kortelainen lupasi pyhästi, että jatkossa fyssan tapahtumista löytyy aina Kimble.

Rahastonhoitaja Pekka Urhonen päätti tukea mainittua kimbletoimintaa killan varoin.

Ei kenenkään yllätykseksi edellinen suunnitelma meni puihin.

Ilkka Kudjoi suomensi nimensä.

Kvantin uusi päätoimittaja Otto Vehviläinen kertoi tulevien lehtien teemoista.

Lauri Kangas eritteli suhdettaan painimiseen.

Pekka Urhonen jatkaa Kimblelinjalla, mutta tällä kerralla homoeroottisin lisäsävyttein.

Antero Kuusi jatkaa ex-rahastonhoitajien suhdetta muinaisiin kulta-aarteisiin.

Otto Vehviläinen päätti lahjoittaa killalle varsin erikoisen obstaakkelin.

Reilu kuukausi myöhemmin kvantti sai saman henkilön toimesta uuden maskotin.

Niklas Tapola päätti avata vaalipelit kuukautta ennen vaalikokousta hakemalla isännäksi ja samalla kertoa suhteestaan puhelimiin.

Tomi Pieviläinen päätti vastata haasteeseen ajankohtaisella aiheella ja asettua ehdolle uuteen raativirkaan.

Vaalipelit jatkuivat paria päivää myöhemmin, kun Sonja Koskela halusi varmistaa fyysikoiden tietoturvatietouden tason.

Simppa Jämsä päätti vihdoinkin paljastaa oikean nimensä ja lähteä toivioretkelle jo legendaariseksi muodostuneen kulta-aarteen perään. Reissu tosin ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan.

Kiltahuoneella vaikuttaa kummia voimia. Tämän huomasi Satu Ristiluoma kokiessaan erikoisen muodonmuutoksen.

Vain parikymmentä minuuttia myöhemmin Timo Paavola kertoili hieman ideoitaan TKY:n alayhdistyskentän kehittämiseksi.

Häviö ei ole aina häviö, ainakaan Arttu Klemettilän mielestä.

Ilkka Kudjoi kertoili Optimin varsin mittavasta hankinnasta ja uudesta tapahtumapolitiikasta.

Sampsa Lauerma kyllästyi rauhanturvaamiseen ja tuli takaisin Suomeen levittämään kauhua ja terroria.

Vuoden lopuksi Timo Paavola päätti järjestää fyysikoille hieman erilaista uudenvuodenohjelmaa.

2006

Kiltahuoneella pelaaminen voi olla vaarallista, ainakin jos keskittyy Nethackiin yhtä intensiivisesti kuin Otto Vehviläinen.

Antti Huhtala päätti omistautua lopullisesti nyysseille ja matematiikalle ja hypätä nyyssihörhön saappaisiin.

Killan rahastonhoitaja Jussi Kangaspunta ei vanhojen rahisten tavoin sijoittanut riskipääomaan tai natsien kultaan, vaan keksi killan rahoille paremman käyttökohteen.

Vaalipelit alkoivat vuonna 2006 harvinaisen aikaisin jo maaliskuussa, kun Harri Mökkönen ilmaisi halukkuutensa killan Isäksi.

Monelle fyysikolle käy opintojensa alkutaipaleella selväksi, ettei hänestä kuitenkaan tule tosifyysikkoa. Joillakin se kestää pidempään, kuten entisellä puhiksella Klausveikko Oinosella, joka löysi pehmeän puolensa ja päätti vaihtaa opiskelupaikkaa.

Toinen vanha puhis Milla Karvonen sen sijaan esitti epäilyksensä killan hallintoa kohtaan, mutta ei onneksi unohtanut omaa panostaan asiassa.

Teekkariperinteiden huojuminen huolestutti isäntä Otto Vehviläistä, ja vastauksena tähän oli tarjolla mm. tuttujen laulujen alatyylisiä uudelleensanoituksia. Lisävivahteena erinäisiin nyyssiryhmiin (tky.alayhd.fk, otax.test) tipahteli muutaman viikon ajan lisäpostauksia.

Mikko Loimulaa harmitti yhteistyökiltojen puute ja hän päätti korjata asian.

Diktaattoreja, ansoja, nappulan painamista ja alapäähuumoria? Harri Mökkönen kertoi pettymyksestään nykyiseen päntsäyskulttuuriin.

Juho Häppölä yritti kokeilla jotain uutta ja eksoottista, mutta matkalle tuli mutkia. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen.

Onneksi ääkköset eivät ole enää ongelma, ainakaan fuksien tulosta innostuneelle isännälle Mikko Loimulalle.

Raadin toimikauden kääntyessä lopuilleen alkoi puheenjohtaja Juuso Ilomäen vallanhimo saada megalomaanisia piirteitä. Killan tapahtumissa käyttöönotettu laattamaksukin nosti ajankohtaisena aiheena päätään.

Tiukka puhisvaali vaatii myös tiukat vaaliteemat. Lauri Neuvonen pisti kunnolla pökköä pesään konkreettisen virtuaalisesti.

Voittajana vaalista selvinnyt uusi puheenjohtaja Mikko Loimula ei halunnut jäädä Pekkaa pahemmaksi, ja veti saman tien uusia tapahtumalinjauksia tulevalle vuodelle.

Kaikki eivät tätä ihan purematta nielleet. Matti Liukku heitti kehiin oman ideansa uudesta tapahtumaformaatista ja mahdollisuudesta kerätä rahaa killalle.

MacGyver on monen fyysikon henkilökohtainen idoli, niin myös vastavalitun fuksikapteeni Otto Vehviläisen. Ainakin puheet ovat kovat.

Uudet tapahtumaformaatit saivat myös Riku Ojan liikkeelle, tällä kertaa teekestien hengessä. Huhujen mukaan teekestit jopa oikeastikin järjestettiin.

2007

Myös Lauri Kangas löysi pehmeämmän puolensa ja ilmoitti ryhtyvänsä kemistiksi varsin perusmallisella suoritteella.

Uhkapelihimo voi iskeä keneen tahansa. Tällä kertaa kohteena oli Mikko Loimula ja ravit.

Spock-siteerauksilla ei voi kuin voittaa. Tai sitten ei. Juha Simonen koitti onneaan tällä saralla.

Kielimies Tuomo Paavilainen päätti antaa tukiopetusta matematiikassa vaikka millä kielellä, mutta unohti hoitaa merkistötukensa kuntoon ensin.

Ulkovastaava Joonas Tarpila päätti myöntää osaamattomuutensa.

Antti Huhtala oli surukseen joutunut toteamaan ettei kaikkia fukseja oltu vielä katsastettu, joten hän päätti korjata asian järjestämällä katsastustilaisuuden fukseille.

Otto Vehviläinen puolestaan iski kiltikselle Nethackin merkeissä ja siinä ohessa häntä alkoi kaduttaa baggypantsing -arkiston päivittämättömyys, joten hän lupasi suorittaa päivittämisen pikaisesti (Tämä sitten hoidettiin lopulta vuonna 2011 [toim. huom.]).

Viaton tupsufuksi Patrik päätti aloittaa killan www-sivujen välittömän päivittämisen (Tämä on vieläkin osittain kesken [toim. huom.]) .

Lisähuomion saamiseksi Patrik päätti vielä toistamiseen herättää keskustelua killan nyysseissä haastaessaan kaikki liverobottikaksintaisteluun. Killan kollektiivinen muisti ei kuitenkaan kerro että käytiinkö kyseistä ottelua koskaan vai huijasiko Patrik vain kuten jo viestissäänkin uhkaili.

Ottaakseen huomioon myös vähemmistöt Tapio Lahtinharju päätti järjestää drag-illan, kuitenkin niin että vain pojat olivat tervetulleita, mitä lie sielläkin sitten tapahtunut.

Veli Heinonen puolestaan innostui punaisesta aatteesta niinkin voimakkaasti että julisti uuden vallankumouksen alkaneeksi manifestissään. Vaatimukset EU:sta eroamisesta eivät taida olla vielä menneet läpi mutta kyseessähän oli viisivuotissuunnitelma niin ehkä ensi vuonna...

Killan puheenjohtaja Loimulan Mikko päätti viime hetkellä perua vanhempainsitsit, koska vitutus kasvoi liian suureksi. Mutta jotta killan talous ei kuitenkaan menisi pahasti kuralle päätettiin että vanhempainsitsien jo maksettuja maksuja ei palautettu

2008

Vuonna 2008 kiltahuone oli juuri muuttanut ja ihmiset kaikonneet, joten vuodelta 2008 ei päntsäyksiä juuri löydy. Vuosi 2009 oli melko huono vuosi kanssa, mutta onneksi vuodelle 2010 ihmiset alkoivat jälleen jättää shellejään auki kiltahuoneelle.

Kuitenkin jos sinulla on tallessa vuodelta 2008 ja 2009 päntsäyksiä, joita ei täällä vielä näy, niin ota yhteyttä tiedottajaan osoitteessa: "tiedottaja( ä t) fyysikkokilta.fi"

2009

Killan juuri valittu sihteeri Riku Hyytiäinen päätti tehdä olennaisia uudistuksia, ihan kaikkea mitä hän halusi sanoa ei kuitenkaan tule selväksi viestistä, mutta selvästi nyyssien tärkeys oli Rikulle sydämen asia.

Riku seurasi myös "silmä" kovana BB:tä ja olikin hyvin pettynyt kun BB-Nino poistui talosta, ja päättikin siirtyä paikkamaan kyseistä aukkoa omalla olemuksellaan.

Kolmas kerta toden sanoo sanoi sihteeri, kun terminaalejaan kiltikselle auki jätti. Riku lupaili syyskuussa paikkaavansa rästiin jääneet referaatit vielä tämän viikon lopussa. Miten lie käynyt, ainakin on selvää ettei kyseisen vuoden raadilla ole vieläkään vastuuvapautta.

Killan rahis Risto päätti jatkaa virassaan vielä kolmannen vuoden todettuaan että kilta ei ole vielä konkurssissa ja aikaakin on. Siinä sivussa hän päätti aloittaa isäntien viroissa ja ottaa vetovastuun fyysikkospeksi 2011:sta.

Risto oli myös huolissaan työpaikastaan todettuaan että hänen assaroimalleen laskariryhmään ollutkaan tullut ihmisiä. Hän toivoikin syvästi että ihmiset vaihtaisivat S3:lle. Ei-rahallisista korvauksistakin oli puhetta...

Killan suosikki Ilmari, vakavasti otettava ehdokas kaikkeen, onnistuja, sininen jumala ja fyysikkokillan, ellei koko Otaniemen tai vaikkapa maailman todistamattomasti paras laulaja haastoi voitonvarmuutta puhkuen koko killan Singstar -turnaukseen. (Aikakirjoihin kirjattakoon että vuoden 2011 tiedottaja on todistetusti voittanut ilmarin Singstarissa)

2010

Tony kertoi matkastaan maailman toiselle puolelle ja siinä ohessa ilmoitti muuttumisleikistä, koska Pohjoinen emo -tyyli ei kuulemma Australiaa kestäisi. Muuttumisleikkiin hän pyysi ideoita killalta.

Killan virallinen Lilli ilmoitti että aivan kaikki fyysikot olisivat tervetulleita juhlimaan wabbua luoksensa bileiden jatkuessa myöhään seuraavaan päivään.

Killan tiedottaja ja Unikorni Lauri Loiske-Koskis päätti ilmoittaa poikakalenterin tekemisestä, ja lupautui siinä sivussa pukeutumaan Gay Robot Unicorniksi. Valitettavasti muihin kuihin ei saatu tarpeeksi hakijoita niin kalenteri jäi tekemättä.

Heikki odotti jo innoissaan Aalto in Drag -kiertuetta, joka veisi hänet ympäri maailmaa. Hän päättikin pitää juhlat joista puhuttaisiin vielä pitkään, ei vähiten siksi että ne järjestettiin Amarillossa ja asemalla drag asusteissa.

Patrik puhkui tyytyväisyyttään uusista kengistään ja päättikin kutsua koko killan tutustumaan kenkiinsä kiltahuoneella. Samalla hän lupautui kertomaan pitkästi ja hartaasti kengistä ulkoa opettelemistaan wikipedia-artikkelien avulla.

Forsmannin Jimmy kertoi ryhtyneensä viininmaistelijaksi ja lupautui järjestämään viinin, juuston ja aukijätettyjen terminaalien maistelemisillan .

Killan virallinen Lilli päätti kommentoida uusinta kvanttia, vaikkei jaksanutkaan koko postausta lukea. Hän lupautui myös korvaamaan silloisen pääministerin Paula Kouvuniemen muistin.

Juuri tyylikkään moderniin Ossinlinnaan muuttanut Patrik oli todennut juuri saapuneet fuksit kelvollisiksi juhliinsa, jotka järjestettiin hänen uudessa asunnossaan, kutsu ei valitettavasti koskenut vanhoja sikoja joten viattomat fuksit joutuivat yksin Patrikin armoille.

Killan virallinen Lilli oli ei jäänyt Patrikia pahemmaksi vaan ilmotti välittömästi seuraavana päivänä järjestävänsä Aalto Party -jatkot huippulukaalissaan, jossa olisi myös loistavat tarjoilut ja aukijääneitä terminaaleja.

Killan tasapainoisuudesta huolissaan ollut Lauri päätti hakea fuksikapteeniksi vuodelle 2011. Vakuuttavasta ansiolistastaan huolimatta häntä ei kuitenkaan valittu.

Vaalikausi innosti joitakin hakemaan virkoihin jotka ei perinteisesti ole opiskelijoille tarkoitettu. Raja-aitoja oli kaatamassa myös Paavo, joka päätti hakea oltermanniksi, varsin vakuuttavalla postauksellaan. Valitettavasti shellin sulkemislaji taisi kuulua valittuihin lajeihin ja Paavo ei päässytkään killan Oltermanniksi.

Arne puolestaan tunsi huonoa omatuntoa arneijan toimien vuoksi ja pyysikin näitä toimia anteeksi, vaikka olikin niitä pahoitellut jo aikaisemminkin.

Lauri oli pettynyt pikkujouluihin ja erityisesti puolalaiseen nahkaruoskaan ja päätti järjestää toiset pikkujoulut jossa olisi tarjolla nahkaruoskaa sydämen ja reisien kyllyydestä.

Juuri valittu Hupimestari Pulkkinen oli pettynyt siihen että S&M:n tentti oli ohi niin pian. Tilanteen korjaamiseksi päätti hän järjestää tenttiviikon lopettamisbileet hänen kustannuksellaan. Myös S&M:n silloinen luennoitsija Stenroos oli sydämellisesti tervetullut juhliin, vaikkei sinne koskaan päässytkään.

2011

Vielä virkaintoinen Opintovastaava Joel päätti järjestää vaihtoehtoisen suoritustavan stafylle kun kurssilla niin paha maine on.

Marilyn Barin päätöksestä innostunut Arne päätti jakaa suomen kahtia Itä- ja Länsi-Suomeen, s.e. Otaniemi jaettaisiin kahtia muurilla. Innovatiivista Aaltohenkeä osoittaen hän asetti myös ehdotuksen Otaniemen jakamisesta kolmeen osaan joita kuitakin johtaisi oma oppilaskuntansa jäänne.

Killan virallinen Lilli päätti järjestää virallisen pusukoulutuksen fyysikoille joilla tämä taito saatoi olla hieman ruosteessa harjoituksen puutteen vuoksi. Materiaalina käytettiin Cosmopolitania, joten voitaneen sanoa ettei kukaan paikalla olleista jäänyt ainakaan treenin huonoudesta kärsimään. Yhtä yllättävänä uutisena pidettiin lillin yht'äkkistä avioitumista. Valitettavasti Hemmon ja Killan virallisen Lillin yhteinen taival oli kovin karu, kivinen ja lyhytaikainen

Killan virallinen Lilli ilmoitti kadottaneensa fuusiossa mm. jääkaappinsa ja muuta sälää, joten hän päätti etsiä niitä yhdessä kadonneen aukinaisen ssh-yhteyden kanssa nyysseistä.

Lauri hieman profetiamaisesti julisti Suomen voittoa Euroviisuissa ja jääkiekossa jo ennen kyseistä tapahtumaa. Tottahan toki Suomi hävisi Euroviisussa, mutta muuten ennustus ei mennyt pahasti pieleen.

Lahjakkaana ihmisenä Lauri päätti osoittaa että hän pystyy päntsäämään itseään ja pelaamaan pentistä samaan aikaan (Yrittämistä ei suositella kuin ammattilaisille).

Kiiren vilkkaa Kiltikseltä poistunut Lauri päätti järjestää jatkot, jotta pääsisi tutustumaan juuri saapuneisiin fukseihin vähän paremmin. Koska Laurin viinakaappi ei ollut vielä tyhjä ja Sveitsin muutto odotti ei juomistakaan tulisi ongelmia (taikka häädöstä).

Vanha fuusiovastaava Anna-Maija päätti jakaa tietotaitonsa tulevankin fuusion eteen, samalla hän ilmoitti olevansa hyvä vähän kaikessa.Tästä huolimatta killan virallinen Lilli päätyi fuusiovastaavaksi, joten ei tainnut Aniin vakuuttelut toimia.

Puuttuuko jotain?

Jos sinulla on tallessa postauksia, joita ei vielä täällä ole, voit lähettää ne arkiston ylläpitäjälle (tiedottaja ( äh ) fyysikkokilta.fi). Lähetetyt viestit käsitellään tarvittaessa luottamuksellisesti, eli nimeäsi ei laiteta julki, ellet niin halua.

Tekijät

Jussi Pakkanen kävi vanhat viestit läpi, muokkasi ne katselukuntoon sekä kirjoitti johdantotekstit kvantin sivuilla olleisiin päntsäyksiin. Otto Vehviläinen koppasi arkiston ylläpidon alkuvuodesta 2007, jolta vastuun nappasi vuonna 2011 killan tiedottaja.

HTML:n, joka myöhemmin siirrettiin röyhkeästi killan nettisivuille muokkasi Matti Kortelainen.

Nyyssiarkistojaan kaivoivat Milla Karvonen, Matti Kortelainen, Tomas Östman, Antti Kemppinen, Pekka Urhonen, Mikael Äijälä, sekä anonyymi.

Siirron killan nettisivuille suorittivat Patrik Laiho, joka täydensi puuttuvan välin päntsäyshistoriasta, Lasse Vekama joka muunsi tekstit julkaisukuntoon, sekä Mikael Parmala joka kokosi puuttuvat postaukset ja asetteli ne killan nettisivuille