Fysikerfest 2016 Otaniemessä 21.-23.10.


FysikerFest on vuodesta 2000 asti järjestetty fysiikan opiskelijoille suunnattu opiskelijakonferenssi. Vuonna 2016 FysikerFest valtaa Otaniemen 21.10.-23.10.2016 Fyysikkokillan saattelemana. Festit saavat myös uusia tuulia Suomen Fysiikanopiskelijat ry:n muututtua Suomen fysiikan-­ ja matematiikanopiskelijat ry:ksi. Ota siis kaverit mukaan ja orientoidu klubin suuntaan!

Löydät Fysikerfestit Facebookista: linkki

Katso aikataulu!

Mitä odottaa?

Tapahtuman aikana osallistujat pääsevät kuuntelemaan kiinnostavia liittyviä luentoja, excuilemaan Otaniemessä, sekä tapaamaan muita fysiikan opiskelijoita ympäri Suomea. Festeillä järjestetään myös esikarsinnat kansainväliseen PLANCKS 2017 -fysiikkakilpailuun.

Ohjelmassa muun muassa:

  • Luentoja, aiheina mm. "Mikko Möttönen: Quantum Knots”, “Jarmo Malinen: DICO — A speech acoustic model for vowel production”
  • Excursioita
  • Posterisessio, jossa jokaisella mahdollisuus esitellä tieteellinen posteri vapaavalintaisesta aiheesta

Perjantai-iltana osallistujat pääsevät sitsailemaan, nauttimaan esiintyjistä ja juhlimaan aamuun asti. Sitseille mahtuu 150 henkeä. Sitsimaksu sisältää alku-, pää- ja jälkiruoan, ruokajuoman ja kaksi snapsia. Sitseille osallistumattomilla on tarjolla rento illanviettoa vaihtoehtoisen ohjelman merkeissä. Sitsien jatkot ovat avoimet kaikille festivieraille. Lauantaina kyykätään, saunotaan, paljuillaan, ja vietetään iltaa rantasaunan huomassa.

Osallistuminen festeille kustantaa 10 € ja sisältää aamupalan, excut, luennot ja iltaohjelman sitsejä lukuunottamatta. Sitseille pääsee 15 eurolla. Maksaminen tapahtuu oman SFMO:n jäsenjärjestön kautta.

Aikataulu

Lisätietoja


Posterisessio

Mikäli innokkaita riittää, festeillä tullaan järjestämään posterisessio, jonne kukin voi halutessaan tehdä oman posterinsa. Ilmoita halukkuutesi maililla osoitteeseen opintovastaava@fyysikkokilta.fi ja käytä otsikossa tagia [posterisessio]

Excursiot

Perjantaina iltapäivällä järjestetään liuta excursioita. Excursioille tulee ilmoittautua erikseen. Excursioilla on rajalliset osallistujamäärät ja ilmoittautuminen täytyy tehdä nopeasti. Excursiolle ei pääse ilmoittautumatta!

Mukaan

Osallistujan kannattaa ottaa festeille mukaan ainakin:

  1. Haalarit
  2. Käteistä
  3. Pyyhe saunomista varten
  4. Makuupussi ja makuualusta tai vastaavat yöpymisvälineet oman mukavuudenhalun mukaan (lattiamajoitus)

Ole ajoissa paikalla luennoilla ja excuilla!

Plancks

FysikerFesteillä järjestetään karsinnat kansainväliseen fysiikkakilpailu PLANCKSiin (Physics League Across Numerous Countries for Kick-ass Students). Kyseessä on IAPS:in järjestämä kansainvälinen fysiikkakilpailu, jonka vuoden 2017 loppukilpailu järjestetään Itävallan Grazissa. Kilpailu käydään 3-4 henken tiimeissä. Osallistuville joukkueille annetaan 2 tuntia aikaa ratkaista heille annetut 4 tehtävää apuvälineittä. Varmista osallistumisesi ilmoittautumalla tiimisi mukaan. Jos sinulla ei ole tiimiä, voit myös kertoa osallistumishalukkuudestasi tavallisen festi-ilmoittautumisen yhteydessä.

Plancksin kotisivu

Majoitus

Majoitus tapahtuu Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä sijaitsevissa neljässä eri tilassa. Majoitustilat avataan klo 21.00 mennessä. Majoitus tulee varata erikseen, ja koska tilat ovat rajalliset, ne ovat tarkoitettu ensisijaisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville. Osa tiloista on toisessa käytössä iltapäivisin, joten huolehdithan itse että viet tavarasi ohjeistettuun tavaransäilytykseen! Tilat ovat ainoastaan nukkumista ja tavaroiden säilytystä varten ja siellä ei saa nauttia alkoholia!

Kartta

Tapahtuman kannalta merkittävät sijainnit löytää Otaniemen kartasta:

Linkki karttaan

PLANCKS - kansainvälinen fysiikkakilpailu


PLANCKS on opiskelijoiden kansainvälinen fysiikkakilpailu, johon eri maat voivat lähettää neljän hengen edustusjoukkueen. Suomen karsinta suoritetaan Fysikerfestien yhteydessä Otaniemessä la 22.10. klo 15. Varsinaiset PLANCKS kisat pidetään Grazissa Itävallassa 26.5. - 29.5.2017.

Ilmoittautuminen Suomen karsintoihin tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen vili.ojala[ät]aalto.fi. Kerrottehan viestissänne ketä joukkueeseen kuuluu ja että minkä SFMO:n jäsenjärjestöön kukin henkilö kuuluu (http://www.fysiikanopiskelijat.fi/jasenet/). Joukkueen jäsenten ei siis tarvitse olla samasta yliopistosta. Anna myös joukkueen jäsenten sähköpostiosoitteet ja vähintään yhden jäsenen puhelinnumero, jotta teihin saadaan yhteyttä myös Festien tiimellyksessä!

Tehtävien vaikeustasosta saa kiinni tutustumalla seuraavasta linkistä löytyviin esimerkkitehtäviin http://2015.plancks.org/index.html%3Fp=117.html. Huomioittehan, että kilpailuun ei voi osallistua jos valmistuu maisteriksi tai DI:ksi ennen 29.5.2017.

Kannattaa osallistua karsintoihin, fyysikkoporukan reissu Itävaltaan on varmasti enemmän kuin kokemisen arvoinen!

Viime vuonna Suomen voittajajoukkueelle sponsoroitiin matkat varsinaiseen PLANCKS kilpailuun ja avustusta samaan mahdollisuuteen haemme tänäkin vuonna. Mahdollisesta avustuksesta tiedotetaan viimeistään FysikerFesteillä.

Tervetuloa karsintoihin!

SFMO Logokilpailu


Suomen fysiikanopiskelijat ry on vaihtanut nimensä Suomen fysiikan- ja matematiikanopiskelijat ry:ksi. Kuten nimestä saattaa päätellä, tämä tarkoittaa sitä, että toivotamme ihanat matemaatikko toverimme tervetulleeksi mahtavaan yhteisöömme. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voimme hyväksyä muutaman uuden ainejärjestön/killan jäsenksemme, eli saamme lisää yhteistyötahoja sekä koitamme saada aktiviteettia myös maatikoille FysikerFesteille.

Mikäli et tiedä, mikä SFMO ry on, voit perehtyä toimintaamme sekä uusiin voimassaoleviin sääntöihin (uudet säännöt on hyväksytty, vaikka netissä lukeekin muuta) osoitteessa: http://www.fysiikanopiskelijat.fi/.

Ja sitten itse asiaan. Koska yhdistyksemme nimi muuttui tarvitsemme uuden logon! (Vanhaan logoon voitte tutustua yllä mainitussa osoitteessa.) Julistammekin siis uuden logon suunnittelukilpailun avatuksi ja se on avoinna sunnuntaihin 21.10.2016 klo 23:59 eli toisin sanoen Festi-perjantaihin asti. Ehdotukset logosta voi lähettää osoitteeseen hallitus@fysiikanopiskelijat.fi tai toimittaa esimerkiksi FysikerFesteillä jollekin hallituslaiselle. Logon tulisi luonnollisesti liittyä jotenkin yhdistykseen ja siihen mitä se edustaa. Mikäli et koe olevasi taiteellisesti kovin lahjakas, niin se ei ole este. Toimita väkerryksesi meille ja pyrimme saamaan sen painatuskelpoiseksi, mikäli idea on hyvä. Voittaja saa palkinnoksi uniikin yhdistysaiheisen asusteen, joka luovutetaan juhlallisin menoin FysikerFesteillä 2016 tahi luovutuksesta sovitaan erikseen, mikäli voittaja ei pääse saapumaan paikalle. Tämä on ainutlaatuinen tunnustus, jollaista ei voi toiste saada.

Excursiot


Excursiot

Excuille lähtevien tulee olla tapaamispaikalla 15 min ennen excun alkamista ja siirtyminen excuille aloitetaan viimeistään 10 min ennen. Tapaamispaikat ovat ulkona pääsisäänkäynnin F-ovien ulkopuolella (katso kampuskartta). Excursioita on seuraaviin kohteisiin. Aikataulun puolesta on mahdollista osallistua kahdelle kierrokselle (esim Nanotalo + St1 Deep heat), mutta huolehdi tällöin itse että ehdit paikalle.

Ilmoittautuminen on avattu:

Excursiot kierros 1 14.30-15.30

https://goo.gl/forms/FexgifmSVrGPL2Q52


Excursiot kierros 2 16-17

https://goo.gl/forms/HfOVtKucc47oIrnY2

Nanotalo 14.30-15.30 (max 30 hlöä) ja 16-17 (max 30 hlöä)

Nanotalolla sijaitsevat kylmälaboratorio ja nanomikroskopian keskus. Ne ovat osa Otanano-tutkimusinfrastruktuuria joka toimii kansainvälisesti johtavien tutkimusalojen, kuten kvanttiteknologian, nanoelektroniikan, mikro- ja nanofotoniikan, sekä uusien materiaalien huippututkimusympäristönä, sekä innovatiivisten mahdollistavien teknologioiden ja niiden käytännön sovellusten kehitysalustana.

Osallistujat jaetaan kahteen ja kukin ryhmä tutustuu 30 min ajan sekä kylmälaboratorioon että nanomikroskopian keskukseen.

http://nmc.aalto.fi/en/ http://ltl.aalto.fi/fi/

Micronova 14.30-15.30 (max 15 hlöä) ja 16-17 (max 15 hlöä)

Micronova on maailmanluokan puhdastila Espoossa. Tämä 2 600 m² suuruinen tutkimus- ja kehityskäyttöön tarkoitettu puhdastila on täysin varustettu pii-, lasi- ja ohutkalvopohjaisten mikrojärjestelmien valmistamiseen.

http://www.micronova.fi/

ST1 Deep Heat 14.30-15.30 (max 30 hlöä) ja 16-17 (max 30 hlöä)

St1 Deep Heat -pilottiprojektin tavoitteena on rakentaa Suomen ensimmäinen geotermisellä energialla toimiva teollisen mittakaavan lämpölaitos. St1 porautuu seitsemän kilometrin syvyyteen Espoon kallioperään, syvemmälle kuin Suomessa koskaan aiemmin - keskellä otaniemen kampusta.

Fotoniikan päivät Micronovalla 14.30-15.30

Jos et pääse muille excuille, VTT järjestää yhdessä Aalto yliopiston ja Oulun yliopiston kanssa kansainväliseen valon päivään liittyen avoimet ovet -tapahtuman Espoossa ja Oulussa 21.10.2016. Ohjelmassa on alan yritysten ja tutkimusryhmien esittelyjä.

Micronova 14.30-15.30 (max 15 hlöä) ja 16-17 (max 15 hlöä)
ST1 Deep Heat 14.30-15.30 (max 30 hlöä) ja 16-17 (max 30 hlöä)
Nanotalo 14.30-15.30 (max 30 hlöä) ja 16-17 (max 30 hlöä)
Fotoniikan päivät Micronovalla 14.30-15.30 (max 60)

Tapahtumaa tukemassa


Ilmoittautuminen


Ilmoittautuminen on sulkeutunut!

Lista ilmoittautuneista

Yritysvierailuille ja majoitukseen tulee ilmoittautua erikseen. Varmista osallistumisesi myös PLANCKSiin ilmoittautumalla tiimisi etukäteen. Ilmoita lisäksi halukkuudestasi tehdä posteri posterisessiota varten.

Yritysvierailuiden ilmoittautumiset tulevat sivustolle näkyviin myöhemmin ja asiasta tiedoitetaan erikseen.

Summary in English


FysikerFest is a student conference organized since 2000. This year FysikerFest is organized by the Guild of Physics in Otaniemi during 21.10.-23.10.2016. Part of the program is in English.

FysikerFest in Facebook: link

During the event you get to meet other physics and mathematics students, attend interesting lectures, join the excursions, enjoy the academic table party sitsit and much more. Program includes but is not limited to

  • Lectures; "Mikko Möttönen: Quantum Knots”, “Jarmo Malinen: DICO — A speech acoustic model for vowel production”
  • Excursions
  • Poster session, where anyone has a chance to bring their own academic poster

On Friday evening you get to participate in the academic table party Sitsit and party until dawn. There is room for 150 people. Sitsit includes a three course meal, some wine and two schnapps’s. The sitsit after party is open for all Fest participants. On Saturday you can play Kyykkä, enjoy our sauna & hot tub and party until dawn again.

The Fysikerfest costs 10€ and 15 € for the sitsit. Payments are handled through your own SFMO organization.

You have to register to the excursions and accommodation separately. The number of participants is limited!

Registration opens on 26th of September at 21.00. You have to register to the PLANCKS, Poster session, excursions and accommodation separately. They are limited, so be quick!

Registration link

See you in October!