Killan partnerit

BCG

Finnair

Futurice

OP

Relex

Sellforte

Smartly

TFM lyhyesti

Tervetuloa opiskelemaan teknillistä fysiikkaa ja matematiikkaa! Yksinkertaisesti sanottuna tulet opiskelemaan mallien tekemistä sekä niiden analysointia ja kehittämistä. Pääaineesi mukaisesti tämä voi ilmentyä uusien energianmuotojen tutkimisena, osakkeiden hintojen ennustamismallien kehittämisenä tai vaikkapa uusien matemaattisten algoritmien keksimisenä. Näille tietotaidoille on hyvin paljon kysyntää sekä matematiikan ja fysiikan perustutkimuksessa että yritysmaailman puolella, muun muassa analytiikassa, ohjelmistokehityksessä tai liikkeenjohdon konsultoinnissa. Kandivaiheessa saat valita keskitytkö fysiikan, matematiikan, vai systeemitieteiden opintoihin, ja maisterivaiheen pääaineissa on vielä enemmän vaihtoehtoja. Voit siis muokata tutkintosi täysin omien kiinnostuksen kohteidesi mukaisesti. Minkä pääaineen valitsetkaan, tärkein asia minkä tulet oppimaan tällä linjalla ei ole mikään tietty fysiikan ja/tai matematiikan menetelmä. Sen sijaan saat jotain paljon yleishyödyllisempää - ongelmanratkaisu- ja soveltamiskykyä, analyyttisen mielen, sinnikkyyttä haastavienkin ongelmien edessä sekä luottamusta itseesi ja oppimiskykyysi.

 

Fyysikkokilta lyhyesti

Otaniemessä ainejärjestöt ovat kiltoja. Fyysikkokilta on kaikkien Teknillisen fysiikan ja matematiikan opiskelijoiden oma ainejärjestö, joka järjestää hauskoja tapahtumia, valvoo opiskelijoiden etua yliopistomaailmassa ja huolehtii uusien opiskelijoiden teekkarikasvatuksesta. Fyysikkokillasta löytyy jokaiselle jotakin, tykkäsit sitten tanssimisesta, näyttelemisestä, sitsaamisesta tai vaikka shakin pelaamisesta.  Lisätietoa killasta ja kaikista sen tarjomista mahdollisuuksista löytyy muun muassa viime vuoden fuksioppaasta: https://issuu.com/fyysikkokilta/docs/fk_fuksiopas_nettiversio

 

Hyödyllisiä linkkejä

Tarkat hakuohjeet sekä tietoa pääsykokeista ja aikaisempien vuosien pisterajoista:

http://dia.fi

 

Virallisempaa tietoa löytyy Aallon nettisivuilta:

https://www.aalto.fi/fi/study-options/teknillinen-fysiikka-ja-matematiikka-tekniikan-kandidaatti-ja-diplomi-insinoori

 

Opinto-oppaasta löydät kandivaiheen tutkintorakenteen ja kurssit:

https://into.aalto.fi/display/fikandsci/Teknillinen+fysiikka+2018-2020 ja https://into.aalto.fi/display/fikandsci/Matematiikka+ja+systeemitieteet+2018-2020

 

Ensimmäisen vuoden mallilukujärjestyksestä löytyy tarkemmin fuksivuoden rakenne:

https://into.aalto.fi/pages/viewpage.action?pageId=331751&preview=/331751/7156645/TFM_fuksit_18_19.pdf

 

Lisäksi killan abimarkkinointikalvoista löytyy muun muassa uratarinoita:

https://tinyurl.com/fk-abimarkkinointi

 

Kahden fyssalaisen terkut

“Itse päädyin tefy:lle inttikaverien painostuksesta, enkä siis ollut lukion jälkeen ollenkaan suunnitellut hakevani tänne. Lopulta kuitenkin “no kai se on haettava ku vaikee päästä sisään”-mentaliteetti voitti, eikä valinta jäänyt kaduttamaan, sillä opiskelu osoittautui heti alusta lähtien oikein mukavaksi.

Vuosikurssilta löytyi paljon fiksua, motivoitunutta ja muutenkin samanhenkistä porukkaa, eikä aikaakaan kun opinnot ja fuksivuoden riennot veivät käytännössä kaiken ajan, mutta hauskaa oli, ja on edelleen. Opinnoissa pääsee mukavasti tutustumaan sekä fysiikan että matematiikan kursseihin, jolloin pääainevalinta on helpompi tehdä, kun tietää suunnilleen, mistä kummassakin on kyse.

Kurssit ovat tasoltaan vaativia mutta eivät mitenkään mahdottomia ja onnistumisen elämyksiä tulee koettua useammin kuin osaa laskea. Omia lemppareitani ovat olleet ohjelmointikurssit, joilla pääsee ratkomaan ongelmia tietokoneen kanssa sekä osittaisdifferentiaaliyhtälöt ja kvanttimekaniikka, jotka molemmat lähtevät aika epäintuitiivisesti liikkeelle, mutta ovat siistejä sitten kun saa jutun juonesta kiinni.”

-Aleksanteri Paakkinen, 2. vuoden opiskelija

 

“Opiskelen kolmatta vuotta systeemitieteitä tefyllä. Systeemitieteet oli omalle kohdalle selkeä valinta, sillä pääainekurssit (mm. optimointi, ennustaminen ja aikasarja-analyysi..) kiinnostivat selkeästi eniten.

Paras juttu tefyllä on opintosuunnitelman tarjoama mahdollisuus selvittää ajan kanssa mikä voisi tulevaisuudessa kiinnostaa. Pääaineen valintaan annetaan vuosi aikaa ja minkä vaan valitsee, avaa tefyllä opiskelu ovia lähes minne vaan. Kehitän itse tekoälyä OP:lla ja teen aiheesta kandidaatintyötä.

Omiksi kohokohdiksi opintojen ajalta nimeäisin fuksivuoden orientaatioviikon, jolloin pääsi ensi kertaa tutustumaan niin moneen samanhenkiseen kaveriin tefyllä, vaihto-opiskelun Prahassa ja nyt OP:lla työskentelyn kandidaatintyön parissa.”

-Satu Salminen, 3. vuoden opiskelija