Fuksikapteeni
Emma Järvinen
fuksikapteeniöhfyysikkokilta.fi
0414634516
ISOvastaava
Mimi Mokka
mimi.mokkaöhaalto.fi

Hyödyllisiä linkkejä

Liity Facebookissa TFM-fuksien ryhmään!

Linkkejä helpottamaan opiskelijaelämäsi alkua:
AYY:n asunnot
HOAS:in asunnot
Opintotuki
Muuttoilmoitus
Matkakortti
Julkisen liikenteen reitit

Linkkejä opintoasioihin:
Aalto-sähköposti
Opinto-opas
MyCourses

Killan partnerit

BCG

Finnair

Futurice

OP

Relex

Sellforte

Smartly

Vuoden 2015 fuksit Kandidaattikeskuksen amfilla.

 

Onnea kaikille uusille fukseille opiskelupaikasta!

Vuonna 2018 aloittaville opiskelijoille on Facebook-ryhmä, jonne uudet opiskelijat voivat liittyä. Kaikki uudet opiskelijat saavat elokuun alussa fuksin alfa-beta-gamman eli Fyysikkokillan (FK) fuksiaapisen, jossa on paljon hyödyllistä tietoa syksyn aloituksesta, opinnoistasi, killastasi sekä teekkarikulttuurista. Mikäli et ole saanut fuksiopastasi elokuun puoliväliin mennessä, ota pikaisesti yhteyttä fuksikapteeniisi Joel Himaseen. Jos sinut on hyväksytty esimerkiksi vuonna 2017, mutta olet pitänyt välivuoden esimerkiksi varusmiespalveluksen merkeissä, olet oikeutettu saamaan myös tämän vuoden fuksioppaan. Kyseisen fuksioppaan löydät myös tämän sivun alalaidasta.

Fuksikapteeni Joel Himaseen voi ottaa yhteyttä kaikissa fuksien mieltä askarruttavissa kysymyksissä puhelimitse tai sähköpostitse. Fuksikapteenin yhteystiedot löytyvät tämän sivun vasemmasta reunasta.

Fyysikkokilta on yksi AYY:n alla toimivista erityisasemayhdistyksistä. Killassamme fukseista huolehtii fuksikapteeni yhdessä ISOvastaavan ja ISOjen kanssa. Yhdessä nämä muodostavat kiltamme fuksijaoksen. AYY:n tasolla fuksikasvatuksesta vastaa Teekkarijaoston alainen Fuksitoimikunta eli FTMK, johon kuuluvat kaikki Otaniemen fuksikapteenit. Fuksitoimikuntaa johtaa fuksimajuri Noora Salminen.

Fuksikapteeni

Fuksikapteenin tehtäviin kuuluvat kaikki ne asiat killassa, mitkä ensimmäisen vuoden opiskelijoita erityisesti koskevat. Fuksit tapaavat oman kipparinsa heti ensimmäisenä päivänään yliopistossa, ja kapteeni pysyy fuksiensa mukana koko ensimmäisen lukuvuoden ajan. Jos jokin asia fukseja mietityttää, niin fuksikapteenilta voi tiedustella melkein mitä tahansa. Kysymyksiä ei myöskään tarvitse säästellä syksyyn vaan fuksikapteeni on käytettävissä myös kesällä.

Parhaiten fuksikapteeniin saa yhteyden sähköpostilla, mutta soittaakin toki saa.

Fuksiryhmät

Fyysikkofuksit jaetaan ennen lukuvuoden alkua kahdeksaan fuksiryhmään. Fuksien lisäksi ryhmiin kuuluu ISOja, sekä opiskelijatuutoreita. Esimmäisten päivien aikana ISOt esittelevät teille Otaniemeä ja opastavat teitä toimimaan Aallossa. Heiltä voit myös kysyä aivan kaikkea mahdollista. He järjestävät myös erilaisia tapaamisia, joissa tutustut paremmin ryhmäsi muihin fukseihin ja ISOihisi sekä kenties myös muihin fuksiryhmiin.

Fuksiryhmän mukana tutustut myös omaan opettajatuutoriisi. Jokainen ryhmä saa muutaman opiskelijatuutorin, ja yhdestä heistä tulee sinun henkilökohtainen tuutorisi, joka toimii linkkinä sinun ja opettajatuutorisi välillä. Näin tutustut opetushenkilökuntaan ja saat oivallisen tilaisuuden kysellä opettajatuutorin laboratoriosta, tutkimuksesta, pääaineista tai ihan mistä tahansa muusta.

Opettajatuutorin tapaamisen lisäksi opiskelijatuutorit tapaavat fuksiryhmää myös muissa merkeissä. Opiskelijatuutorit ovat tavallisia, hieman vanhempia opiskelijoita, joilla on sitä oikeaa silmää opiskeluasioihin. Opiskelijatuutorit järkkäävät mukavia juttelutuokioita ja opastavat teitä kaikissa opinnoissa ja Otaniemessä pärjäämiseen liittyvissä asioissa.

Fuksipistevihko

Syksyn alussa saat fuksipistevihon, johon kerätessäsi tarpeeksi pisteitä olet oikeutettu teekkarilakin saamiseen mahdollisesti järjestettävänä Wappuna. Paitsi että on upea tunne seistä opiskelutovereidensa joukossa aurinkoisena Wapunaattoaamuna Amfilla ja odotaa lakkiensaantivuoroa, on pistevihkon täyttäminen myös hyvin hauskaa puuhaa. Samalla tutustut kaikenlaiseen toimintaan, mitä Aalto-yliopisto, AYY, kilta ja Otaniemi tarjoavat. Opit tuntemaan teekkarikulttuuria sekä tapaat paljon uusia ihmisiä. Pisteitä kertyy niin bileissä käymisestä kuin opintoaiheisista tapahtumista tai vaikkapa verenluovutuksestakin.

Fuksipistevihkot jaetaan ensimmäisenä päivänä Kiljavalla, mutta jos et ole paikalla tai puusilmäinen kapteeni sinut ohittaa, saat vihkon kysymällä. Vihkoa ei tarvitse kantaa mukana, vaan voit tulla kyselemään pisteitä aina, kun tapaat fuksikapteenisi! Pisteistä ei kannata stressata, sillä asioista innostumalla niitä tuntuu tulevan vähän joka suunnasta.

Teekkarilakki

Teekkarilakin saat Wapunaattona esteettömyystodistusta ja maksukuittia vastaan. Esteettömyystodistuksen saat fuksikapteeniltasi Wapun alla, mikäli olet kerännyt siihen mennessä riittävästi fuksipisteitä. Ilman esteettömyystodistusta lakin saa sihteeristöstä äitienpäivän jälkeen.

Uudenuutukaisen lakin saa laittaa ensimmäistä kertaa päähänsä Wapunaaton ja Wapunpäivän välisenä yönä klo 00:00. Ohjeet teekkarilakin tilaamisesta tiedotetaan keväällä.

Haalarit

Kullakin Otaniemen killalla on omanlaisensa haalarit. Fyysikoiden haalarit ovat luonnonvalkoiset ja niiden selässä on fyysikkokillan fii-logo. Tämä logo esiintyy vuorovuosin kahdessa eri muodossa: parillisina vuosina musta fii valkoisella pohjalla ja parittomina vuosina päinvastaisesti värjättynä. Kukin vuosikurssi hankkii haalarinsa itse ja fuksit itse killan yrityssuhdevastaavan kanssa hankkivat haalareille rahoituksen haalareihin painettujen mainosten muodossa. Lisätietoa haalareiden hankkimisesta Toimikunnat -sivulla. Lisätietoa haalareista ja niiden historiasta voi lukea erään legendaarisen teekkarin eli 3M:n sivuilta.

Fyysikkokillan fuksiaapinen 2018