Kiltahuone muuttaa?

Yleinen Fyysikkokiltaan ja fyysikkouteen liittyvä keskustelu
Post Reply
Melroc
Posts: 12
Joined: 23.07.2013 10:21

Kiltahuone muuttaa?

Post by Melroc » 16.02.2015 10:16

Hei!

Olen N:n vuoden fyysikko ja haluan nostaa keskustelua kiltahuoneen muuttamisesta. Tieto uudesta muutosta tuli minulle yllättäen ja odottamatta. Minusta on kummalista, että kiltahuoneemme täytyisi muuttaa kaksi kertaa näin lyhyen aikavälin sisällä – edellinen muutto oli 2013 kesällä. Lisäksi nykyisellä kiltahuoneellamme on juuri sitä tilaa varten hankittuja kalusteita, joiden muokkaaminen uutteen tilaan sopivaksi on vähintäänkin haastavaa. Näitä kalusteita ovat esim. toinen valkotaulu ja Ikean keittiötaso. Minusta myös uuden tilan vesipisteettömyys on suuri ongelma, sillä tämä tarkoittaa kahvittomuutta kiltahuoneella. Yleinen keittiö ei pysty ajamaan samaa asiaa kuin kiltahuoneella oleva keittiö, sillä yleisessä keittiössä tulee olemaan muita opiskelijoita. Nämä opiskelijat käyttäisivät meidän kiltamme palveluita (ilmainen kahvi) korvauksetta, jos kiltamme käyttäisi tätä yleistä keittiötä. Jos taas keittiö poistuu, kiltahuoneen varustelutaso laskee, mikä on mielestäni erittäin huono asia.

Itsekin pitäisin siitä, että kiltahuoneelle saataisiin auringonvaloa, mutta tämä on minusta luksusta, joka tulee täyttää vasta siinä vaiheessa kun kriittisemmät tarpeet ovat täytetty, esim. kahvi, opiskelu- ja kokousmahdollisuus. Learning Hub on erinomainen opiskelupaikka, sikäli kun siellä on tilaa. Jo nykyisellään Hubi on useimmiten suurella käytöllä, ja jos kiltiksellä olevat opiskelija tulevat sinne, tulee Hubi ylikuormittumaan. Jo nykyisellään Hubissa ei ole riittävästi tietokoneita opiskelijoiden käyttöön, enkä usko fyysikoiden saapumisen helpottavan tilannetta. Lisäksi kiltalaisten opiskelu ja killan sisäisten projektien suunnittelu kiltahuoneella muuttuisivat huomattavasti vaikeammaksi, jos kiltahuoneen tietokoneiden määrää lasketaan.

Lisäksi olen hieman skeptinen ilmanvaihdon suhteen. Uskon, että kanditalon useimmissa pienemmissä tiloissa on lähes vastaavat ilmastointijärjestelyt. Tällöin kiltahuoneen ruuhka-aikoina ilma tulisi olemaan myös tunkkaista eikä varsinaista hyötyä saataisi, sillä huoneessa tullee olemaan enemmän väkeä kuin mitä sen on suunniteltu sisältävän. Myös viikonloppukäyttöön haluaisin selvennystä: mikäli viikonlopulle ei saada ilmastointia järjestettyä, ei uusi tila ole vanhaa parempi ilmastoinnin osalta.

Kaiken kaikkiaan Kilta tiedottaa:n perusteella kyseinen tila ei toisi lisää etuja kiltahuoneen varusteluun, vaan pikemminkin laskisi sitä. Myös tämä tiheä muuttoväli on minusta hieman kummallinen. Haluaisin tietää millä perusteilla nykyistä kiltahuonetta halutaan siirtää ja mitä nykyisiin tiloihin olisi tulossa tai mikä on ollut ongelmana meidän näissä tiloissa oloon.

Terveisin,
Heikki Nurmi

User avatar
Heikki Pulkkinen
Posts: 56
Joined: 09.07.2013 11:26

Re: Kiltahuone muuttaa?

Post by Heikki Pulkkinen » 17.02.2015 16:01

Loistava avaus Heikki!

Olen sitä mieltä, että kiltahuone ei voi muuttaa tilaan jossa ei ole vesipistettä. Kahvin perässä ihmiset kiltahuoneelle tulevat.

Ajattelin ehdottaa torstaina kokouksessa, että tämä asia lisätään työjärjestykseen.
Heikki Pulkkinen
041 437 7542
heikki.j.pulkkinen@gmail.com

Juho Timonen
Posts: 107
Joined: 11.11.2013 12:47
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: Kiltahuone muuttaa?

Post by Juho Timonen » 15.04.2015 00:35

Hei,

Aallon Kampuspalvelut on selvittänyt vesipisteen saatavuutta, ja se on mahdollista saada tilaan Y134 (Hubin vieressä, ikkuna Otakaarelle päin). Tilan ilmamäärä on mahdollista nostaa 20 henkeen ja pinta-ala on 55 m2. Tätä tilaa meille nyt siis tarjotaan.

Toivoisin kiltalaisilta ehdotuksia kiltahuoneen kalustamisesta, sisutamisesta, palveluista ja muusta. Onko kiltahuone enemmän opiskelu- vai oleskelutila? Lisää tietoa mahdollisuuksista tulee kevään aikana. Muuton toteuttaminen tapahtuu kesällä ja kiltalaisia kaivataan varmaan roudaamaan tavaraa.

-Juho Timonen
puheenjohtaja

Petteri Heliste
Posts: 8
Joined: 23.08.2013 14:30
Contact:

Re: Kiltahuone muuttaa?

Post by Petteri Heliste » 15.04.2015 12:47

Hei!

Voidaanko asiasta järjestää jonkinlainen brainstormaussessio, joka olisi avoin kiltalaisille? Se auttaisi suunnitteluprosessissa ja antaisi paremman mahdollisuuden keskustella asioista. Ainakin viimeksi se olibsuuri menestys. Olisiko lisäksi mahdollista saada jonkinlainen pohjapiirros sekä esimerkkejä aallon tarjoamista kalusteista?

Petteri Heliste
Jauhis

Juho Timonen
Posts: 107
Joined: 11.11.2013 12:47
Location: Espoo, Finland
Contact:

Re: Kiltahuone muuttaa?

Post by Juho Timonen » 11.05.2015 01:39

Uusien tietojen mukaan muuton aikataulu on venymässä syksylle.

Tilasta Y134 muuttavat nykyiset käyttäjät pois vasta elokuussa. Tämän jälkeen saadaan tilaan tehtyä minikeittiö ja tila kalustettua. Keittiön suunnitelua aloitellaan jo kesäkuun puolella, mutta itse muutto venyy alkusyksyyn. Tämän hetken isojen muuttoprojektien takia Aallolla on pulaa sisustussuunnittelijoista, joten kalustus- ja sisustussuunnintelu ei voi vielä alkaa. Tuollainen brainstormaussessio voisi olla mahdollinen, mutta en ole varma kannattaako se järjestää jo nyt koska ei ole mahdollisuuksista hirveästi tietoa. Myöhemmin taas ihmiset ovat varmaan kesälomilla ja joskus elokuun lopussa suunnittelu on varmaan jo niin pitkällä että vaikutusahdollisuudet ovat pienemmät.

FannieLaw

Kiltahuone muuttaa

Post by FannieLaw » 24.07.2019 12:38

Sitä on ahdisteltu eikä vakio bensasuuttimet pelitä enää yläpäässä. Näin asian olen ymmärtänyt. Ja kun tuo penkittely tuntuu olevan kalliimpaa kuin vaparissa, niin se rajoittaa käyntikertoja. Siksi ajattelin selvittää tätä rajoitinjuttua tilapäisratkaisuna. Ja jos oikein käsitin niin kuolleena syntynyt ajatushan se oli.

_____
XRumer 16.0 + XEvil 4.0: NEW! paras ohjelma CAPTCHAN ratkaisemiseksi, mukaan lukien Google ReCaptcha-2

Post Reply